Glock begrijpt koppige Hamilton na touché: 'Dat wordt gezien als zwaktebod' Formule 1
Formule 1

Glock begrijpt koppige Hamilton na touché: 'Dat wordt gezien als zwaktebod'

Glock begrijpt koppige Hamilton na touché: 'Dat wordt gezien als zwaktebod'

Timo Glock twijfelt eraan of Lewis Hamilton wist dat Max Verstappen tijdens de prijsuitreiking in het ziekenhuis lag. Nadat Hamilton de Grand Prix won, vierde hij dit uitbundig voor de neus van duizenden fans. Verstappen gaf vervolgens via Instagram aan dat hij het respectloos vond dat Hamilton stond te feesten nadat hij zijn directe titelconcurrent middels een touché het ziekenhuis in gestuurd had. Volgens Glock bestaat er een kans dat Hamilton helemaal niet wist dat de situatie zo ernstig was.

'Het gedrag van Hamilton tijdens de prijsuitreiking is moeilijk in te schatten. Ik denk niet dat hij voor of tijdens de ceremonie te horen heeft gekregen dat Verstappen in het ziekenhuis lag', aldus de Duitser in zijn blog voor Sky Sports Deutschland. Hoewel hij wist dat de Limburger een aardige klapper had gemaakt, valt eraan te twijfelen of hij ook echt weet had van het feit dat er verdere checks in het lokale ziekenhuis nodig waren voor de 23-jarige.

Glock weet het niet zeker, maar wanneer Hamilton had geweten dat Verstappen in het ziekenhuis lag, had hij wellicht anders gehandeld. Aan de andere kant, Hamilton behaalde natuurlijk wel de belangrijkste overwinning van het jaar: 'Hij had zojuist zijn thuisrace gewonnen en wilde hij zijn vreugde delen met de fans. Toch zou het hem sieren als hij iets voorzichtiger was.'

Red Bull en Mercedes lijnrecht tegenover elkaar

Het is de eerste keer in 2021 dat de titelstrijd ontvlamde op het circuit en volgens de Formule 1-kenner ook zeker niet de laatste keer. Hamilton, die na het incident gestraft werd en als primaire veroorzaker van het incident aangewezen werd, gaf niet toe na afloop van het evenement: 'Wanneer twee coureurs vechten voor de titel zal niemand een fout toegeven. Dat wordt gezien als een zwaktebod.'

'Ik denk daarom dat beide partijen vast zullen houden aan hun respectievelijke standpunten. Mercedes zal Hamilton blijven steunen, net zoals Red Bull Racing dat bij Verstappen zal blijven doen. Ook in de toekomst kunnen we dus verhitte discussies en spannende titelgevechten verwachten', concludeert Glock, die geniet van de spanning die de strijd met zich meebrengt. Het is dan ook de eerste keer in jaren dat er weer een titelstrijd uitgevochten wordt tussen twee verschillende teams.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws