Verstappen naar Hamilton: 'De viering kijken vanuit het ziekenhuis is respectloos en onsportief' Formule 1
Formule 1

Verstappen naar Hamilton: 'De viering kijken vanuit het ziekenhuis is respectloos en onsportief'

Verstappen naar Hamilton: 'De viering kijken vanuit het ziekenhuis is respectloos en onsportief'

Na de harde crash, veroorzaakt door Lewis Hamilton, reageert Max Verstappen vanuit het ziekenhuis vlakbij Circuit Silverstone. De Nederlander is hier ter controle en laat weten dat het oké met hem gaat. De manier hoe Hamilton zijn overwinning viert, noemt hij uiterst respectloos en onsportief.

'Om te beginnen: ik ben oké. Het was een harde impact van 51G maar ik voel me nu beter', laat Verstappen weten via zijn Instagram. 'Natuurlijk ben ik erg teleurgesteld om op deze manier uit de race te worden gehaald.' De Red Bull Racing-rijder laat weten het niet eens te zijn met de tijdstraf van 10 seconden die Hamilton heeft gekregen.

'Deze tijdstraf helpt ons op geen enkele wijze en het rechtvaardigt de gevaarlijke actie die Lewis heeft gemaakt niet.' Ondanks de tijdstraf van 10 seconden, uitgedeeld tijdens de race door de FIA, won Hamilton de race. Hierdoor loopt de Brit 25 WK-punten in op Verstappen.

Viering van Hamilton respectloos en onsportief

Vanuit het nabijgelegen ziekenhuis moest Verstappen zien hoe Hamilton de race won, en dit uitbundig vierde met het aanwezige publiek. 'Het bekijken van de viering na afloop van de race, terwijl ik in het ziekenhuis lig, is respectloos en onsportief gedrag.' Ondanks de harde woorden van de Nederlander lijkt hij het incident achter zich te laten. 'We gaan gewoon weer verder.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws