Brundle: 'Red Bull denkt dat Hamilton het bewust deed' Opinie
Opinie

Brundle: 'Red Bull denkt dat Hamilton het bewust deed'

Brundle: 'Red Bull denkt dat Hamilton het bewust deed'

Volgens Martin Brundle is er bij Lewis Hamilton een knop omgegaan in Groot-Brittannië. Waar de Engelsman tot op heden met regelmaat uit de weg ging voor Max Verstappen op het circuit, weigert hij dat in het heetst van de titelstrijd nog te doen. De Sky Sports F1-analist ziet dit dan ook als de primaire reden dat de twee heren in aanraking met elkaar kwamen in Silverstone. Ook denkt hij dat Red Bull Racing verwacht dat Hamilton het incident bewust veroorzaakte.

Vrijwel elke wedstrijd van 2021 hebben Verstappen en Hamilton het op het circuit tegen elkaar opgenomen en elk weekend ging dat goed. Onder meer in Imola en Spanje zagen we de Limburger in de eerste bocht zijn tegenstander agressief aanvallen, waarna Hamilton uit moest wijken. Daar is Hamilton klaar mee, stelt Brundle: 'Hamilton week nu niet en ik denk dat hij de beslissing gemaakt heeft dat hij dat teveel gedaan heeft dit jaar. Verstappen is zeer agressief op het circuit, daar houden we van en dat is waarom hij zo'n geweldige coureur is.'

'Verstappen stuurde in en Hamilton zat genoeg naast hem om zich die ruimte toe te eigenen. Het lijkt erop alsof Hamilton iets te wijd ging in de bocht, maar dat was al nadat ze in aanraking gekomen waren', zo verdedigt Brundle zijn landgenoot. 'Met alle data van dien zijn de stewards tot de conclusie gekomen dat Hamilton daar voornamelijk schuldig was. Daar ben ik blij mee', voegt hij daaraan toe. De tijdstraf van tien seconden die de Mercedes-coureur kreeg, vindt de voormalig F1-coureur dan ook terecht.

Brundle: 'Red Bull denkt dat Hamilton het bewust deed'

Christian Horner meldde zich enkele minuten na het incident bij Michael Masi en leek zeer behouden. Later sprak hij voor de camera's van Sky Sports en gaf hij aan dat het een hopeloze poging was van Hamilton. 'Ik kan Red Bulls perspectief wel zien', geeft Brundle toe. 'Ze kijken natuurlijk naar een superster met blauwe plekken en een auto in puin. Onder het budgetplafond is dat een grote hap uit het geld dat ze uit mogen geven, terwijl ze later dit seizoen vermoedelijk straffen moeten incasseren voor het wisselen van motoronderdelen.'

'Allebei de voorsprongen in het kampioenschap, voor de coureurs- en constructeurstitel, zijn in rook opgegaan, en dat in drie of vier seconden tijd. Red Bull denkt dat het een professionele fout was. Red Bull denkt dat Hamilton het bewust deed, terwijl Hamilton gewoon besloten heeft de agressieve aanpak van Verstappen niet langer te accepteren', concludeert Brundle. Als hij gelijk heeft, zou dat in het 2021-seizoen zomaar voor nog veel meer vuurwerk kunnen zorgen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws