Haas leerde van verkeerde set-up: 'We hebben Nico’s banden als het ware vermoord' Formule 1
Formule 1

Haas leerde van verkeerde set-up: 'We hebben Nico’s banden als het ware vermoord'

Haas leerde van verkeerde set-up: 'We hebben Nico’s banden als het ware vermoord'

Haas lijkt grote stappen te hebben gemaakt ten opzichte van vorig jaar, want hoewel ze slechts zevende staan hoeven ze naast de vijf topteams enkel Visa Cash App RB voor zich te laten met een verschil van twee punten. Williams, Alpine en Stake zijn momenteel nog puntloos en dus zit Haas in een prima positie om op RB te jagen. ‘We kunnen meedoen in het middenveld’, voorspelde teambaas Ayao Komatsu al in een interview met Autosport.com.

Toch loopt het bij de Amerikaanse renstal niet helemaal op rolletjes. Door een aerodynamische onbalans wist het team vorig jaar vaak goed te kwalificeren, maar vielen de resultaten tijdens de race tegen omdat de banden het niet volhielden. Haas begon daar voor het 2024-seizoen eens goed naar te kijken en boekte resultaat met met meerdere puntenfinishes. In Shanghai zorgde een verkeerde set-up er echter voor dat Nico Hülkenberg terugviel naar de laatste plaats vanwege bandendegradatie.

Punt in de hoofdrace betekent niet einde kopzorgen

De Duitser wist in de race op zondag een punt binnen te halen, maar toch kan de teambaas nog niet zeggen dat het probleem is verholpen. ‘Ik zou niet zeggen dat het helemaal verdwenen is’, geeft Komatsu aan. ‘We hadden bepaalde dingen verwacht in China maar er gebeurde iets anders’, vervolgt hij. ‘Als je kijkt naar Nico’s sprintrace, dan is het niet enkel een bandenprobleem. Het is een combinatie van factoren, maar we hebben Nico’s banden als het ware vermoord’, geeft de Japanner toe. ‘Ik denk dat het circuit en de temperatuur wat zaken aan het licht brachten, maar omdat we daarop focusten, kunnen we er nu weer mee aan de slag.’

Komatsu kijkt ook naar de sprintrace van zijn andere coureur. ‘Kevin eindigde op P10, een prima race, maar zijn pace was niet goed’, legt de teambaas uit. ‘De manier waarop Nico terugviel, laat zien hoe gevoelig dit is. We moeten ervan leren en een auto hebben die ons wat meer marge geeft’, aldus Komatsu. ‘Als bepaalde situaties zich dan voordoen, worden de banden niet meteen afgeschreven en zijn we niet direct kansloos’, voegt hij er licht optimistisch aan toe. ‘Nico’s race was niet goed, maar het was wel goed dat we een punt scoorden’, sluit hij af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws