Komatsu zonder zorgen over toekomst Haas-team: 'Ik weet dat Haas zal blijven investeren' Formule 1
Formule 1

Komatsu zonder zorgen over toekomst Haas-team: 'Ik weet dat Haas zal blijven investeren'

Komatsu zonder zorgen over toekomst Haas-team: 'Ik weet dat Haas zal blijven investeren'

In de Formule-1 draait alles om presteren en als dat niet gebeurt, kan het doek voor de coureurs, maar ook voor de teams, snel vallen. Het Amerikaanse Haas F1 Team is dit seizoen begonnen aan haar achtste jaar in de topklasse van de autosport, maar heeft al vier jaar lang geen podium behaald. Toch zegt teambaas Ayao Komatsu niet in te zitten over de investering van teameigenaar Gene Haas, meldt Motorsport.com.

Er zijn veel dingen veranderd bij de Amerikaanse renstal sinds het einde van het 2023-seizoen. De uitgesproken voormalige teambaas van Haas, Guenther Steiner, werd in januari 2024 afgezet en vervangen door Komatsu die tot die tijd trackside engineering director bij het team was geweest. Ook technisch directeur Simone Resta moest het team verlaten.

Investeringen in het team

In de afgelopen vier seizoenen van de Formule 1 wist het Amerikaanse team slechts 52 punten binnen te halen. Volgens voormalig teambaas Steiner lagen de tegenvallende resultaten vooral aan een tekort aan investeringen in het team. Toch zegt huidig teambaas Komatsu zich geen zorgen te maken over de investeringen in het team. Wel zegt hij daarbij dat het team moet laten zich deze investeringen op een verantwoordelijke manier te gebruiken.

'Gene was vanaf dag één duidelijk: hij heeft geld en hij staat klaar om het te investeren. Maar we moeten hem wel laten zien dat we het geld op een verantwoordelijke en efficiënte manier kunnen gebruiken', laat Komatsu weten. 'Ik zag zoveel manieren waarop we als team kunnen verbeteren. Vandaar dat ik mij niet al te druk maakte toen Gene (Haas, red.) zei dat we moesten laten zien dat we goed met het geld omgingen, ergens kwamen, en hij daarna pas zou gaan investeren.'

'Ik weet zeker dat hij echt zal investeren waneer het erop aankomt. Voor volgend jaar heeft hij al voor een nieuw motorhome gezorgd en dat is geen kleine investering', laat Komatsu weten. 'En we nemen op een verantwoorde manier nieuwe mensen aan. Dus ja, Gene maakt van zijn woorden daden. Ik zit er niet over in of hij wel of niet gaat investeren. Hij gaat investeren. Maar wij moeten ons deel doen en dat is verantwoordelijk met het geld omgaan.'

Kwaliteit boven kwantiteit

Op dit moment staat de Amerikaanse renstal zevende in het wereldkampioenschap met vier punten. Williams, Sauber, en Alpine hebben alle drie nog geen punten binnengehaald. Toch is het de vraag of Haas zich staande zal kunnen houden tussen deze teams. Ook Komatsu heeft laten weten dat zijn team 'absoluut' zal worden ingehaald zodra er upgrades worden uitgevoerd bij de andere teams.

Volgens de Japanse teambaas zal het team zich voor nu vooral richten op het verbeteren van kwaliteit dan het toevoegen van een groot aantal onderdelen en upgrades. Dat besluit komt ook voort uit de overweging dat het onlangs aangenomen personeel pas aan het einde van het jaar het team zal komen versterken. 'We richten ons nu op de dingen waarop we zelf invloed hebben. Hoe kunnen we het meest efficiënt aan het werk gaan? Daarna gaan we kijken hoe we de updates zo vroeg mogelijk kunnen aanbrengen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws