Häkkinen kaart het grote voordeel van overstap naar Alfa Romeo voor Bottas aan Formule 1
Formule 1

Häkkinen kaart het grote voordeel van overstap naar Alfa Romeo voor Bottas aan

Häkkinen kaart het grote voordeel van overstap naar Alfa Romeo voor Bottas aan

Mika Häkkinen denkt dat de overstap van Mercedes naar Alfa Romeo goed is voor Valtteri Bottas. Bottas doet wat betreft de kwaliteit van zijn team een stapje terug, maar wint daar wel zekerheid mee. Dat is precies wat de ervaren F1-coureur nodig heeft, stelt zijn landgenoot. Op den duur zullen we zien dat Bottas beter presteert als hij goed in zijn vel zit.

'Bottas is een geweldige teamspeler en coureur. Hij gaat nu rijden voor een mooie renstal. Hij zal echter niet zoveel financiële steun genieten als bij Mercedes. De middelen van die twee teams (Mercedes en Alfa Romeo, red.) zijn niet vergelijkbaar', zo opent de Fin, die zijn verhaal doet bij SuomiF1. Mercedes zat tot vorig jaar op ongeveer drie keer de uitgaven van het huidige budgetplafond, Alfa Romeo zat er afgelopen jaren op.

Bottas' voordeel bij Alfa Romeo

Dat betekent dat Bottas in 2022 vermoedelijk niet aan de voorkant van de grid te vinden is. Häkkinen wijst echter wel op één heel groot voordeel dat de overstap naar de Zwitserse renstal met zich meebrengt. 'Hij kan zich instellen op een lange termijn bij het team. Bij Mercedes, waar hij elk jaar een nieuw eenjarig contract toegewezen kreeg, zat hij wel veilig, maar het einde was altijd in zicht.'

'Die onzekerheid tast je zelfvertrouwen aan. Hij kreeg niet de waardering van Mercedes waar hij naar zocht. Als iemand elk moment het kleed onder je vandaan kan trekken, dan voel je dat in je zelfvertrouwen', concludeert de tweevoudig wereldkampioen. Dat zullen we dan ook zeker terug zien in zijn prestaties in 2022. Die veiligheid is volgens Häkkinen wat Bottas nodig heeft om alles uit zichzelf te halen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws