Schumacher: 'Wolff heeft wat talenten achter de hand bij vertrek Hamilton' Formule 1
Formule 1

Schumacher: 'Wolff heeft wat talenten achter de hand bij vertrek Hamilton'

Schumacher: 'Wolff heeft wat talenten achter de hand bij vertrek Hamilton'

Ralf Schumacher acht de kans klein dat Sebastian Vettel aankomend seizoen bij Mercedes rijdt. Nu getwijfeld wordt aan of Lewis Hamilton deel gaat nemen aan het seizoen, gaan er ook meteen geruchten rond over een eventuele opvolger. De voormalige Williams-man gaat in op deze geruchten en stelt dat er bij Mercedes voldoende talent op de reservebank zit, mocht Hamilton überhaupt besluiten te stoppen.

'Als Vettel de mogelijkheid had om bij Mercedes te rijden, zou hij die 100 procent pakken', stelt Schumacher in gesprek met Sky Sports Deutschland. 'De kans is daar immers groter dat hij weer voor wereldtitels kan vechten', voegt hij daaraan toe. Aston Martin zou Vettel dus niets interesseren wanneer er een zitje vrijkomt bij een kampioenschapswinnend team.

Schumacher denkt dat een team als Mercedes veel meer in het verlengde ligt van Vettels ambities dan een team als Aston Martin, dat in haar eerste jaar sinds de terugkeer naar de F1 als zevende eindigde in het klassement. 'Vettel wil races winnen', weet de Duitser. 'Dat heeft hij in het verleden getoond, evenals afgelopen jaar.'

Niet te hard van stapel lopen

Wel houdt Schumacher een slag om de arm met betrekking tot eventuele conclusies over de toekomst van Mercedes. Hamilton weigert nog steeds van zich te laten horen, maar heeft niet definitief de handdoek in de ring gegooid. 'Hamilton is nog niet weg en Wolff heeft nog wat talenten achter de hand. Ik zou mijn geld dan ook zeker niet op Vettel zetten', benadrukt de broer van Michael Schumacher.

'Er zijn zo'n 30 tot 40 miljoen redenen om niet te stoppen, dat weet ik zeker. Dat geld laat hij niet aan zijn neus voorbij schieten', concludeert hij. Met zo'n salaris acht Schumacher de kans niet groot dat Hamilton afziet van een jaartje langer in de sport. Het blijft echter de vraag in hoeverre Hamilton aan het geld veel waarde hecht, gezien hij al jaren enorme bedragen opstrijkt in de F1.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws