Hamilton blij met behalen Q3: 'Grote vooruitgang met vorige races' Formule 1
Formule 1

Hamilton blij met behalen Q3: 'Grote vooruitgang met vorige races'

Hamilton blij met behalen Q3: 'Grote vooruitgang met vorige races'

Bij Mercedes heersten er gemengde gevoelens. Daar waar George Russell absoluut niet te spreken was over zijn kwalificatie en maar niet kon begrijpen hoe de auto werkte, toonde Lewis Hamilton zich juist erg tevreden met het resultaat dat hij vandaag geboekt heeft. Toch plaatst de voormalig wereldkampioen wel een kanttekening, want het team lijkt niets te zijn opgeschoten sinds Bahrein.

Bij Sky liet Russell weten een hoop vraagtekens te hebben overgehouden aan de eerste twee dagen in Miami. 'We waren een beetje in de war om eerlijk te zijn. Mijn kwalificatieronde was langzamer dan VT2 en de auto is totaal anders vandaag, worstelend met het porpoising en ik kon eigenlijk geen enkele bocht aanvallen. Het is zonde want ik denk dat de potentie er zeker was.'

Vooral een gedeelte in de eerste sector zorgde voor moeilijkheden bij de Brit, die daardoor niet kon rijden zoals hij graag zou willen. 'Het ging door het gehele stuk van bocht vier en vijf en je kunt dus niet aanvallen in de remzones. Het is gewoon niet logisch. Wanneer we het in het window krijgen is het snel maar nu ben ik teleurgesteld voor mezelf en het team', zo ziet hij dat de potentie er wel is.

Vooral het contrast met de dag ervoor maakt het pijnlijk voor de voormalig Williams-coureur. 'Gisteren leek het alsof we konden vechten voor de poleposition en vandaag kwalificeerden we ons op P12, wat de slechtste kwalificatie van het jaar is en het is niet logisch. De performance schiet alle kanten op', zo drukt hij uit met veel vraagtekens te zitten over zijn W13.

Hamilton tevreden met kwalificatie

Voor teamgenoot Hamilton is de kwalificatie de laatste weekenden niet zijn beste vriend geweest en dus kijkt hij positief terug op zijn zaterdag in Miami bij Viaplay. 'Ik ben blij dat we in Q3 kwamen en het is een grote vooruitgang in vergelijking met afgelopen races. We zitten er nog steeds ver vanaf en de auto is nog steeds lastig te besturen, maar ik ben dankbaar dat ik er weer ben.'

Bij Sky plaatst hij wel een kanttekening bij de prestaties van het team. 'Ik neem dit en en blijf werken. Helaas gaan we niet zo snel vooruit als dat we zouden willen. Het gat is vergelijkbaar met dat van het begin van het jaar dus we zullen onze schouders eronder moeten zetten, blijven werken en dan komen we er wel', zo houdt de zevenvoudig wereldkampioen vertrouwen in zijn renstal.

Voor de race van morgen kan hij dan ook nog geen voorspellingen doen, mede doordat de vrijdag vanwege rode vlaggen voorkwam dat er longruns geoefend konden worden. 'Het is moeilijk om te zeggen omdat het niet per se beter voelt en ik heb de banden beter onder controle. Wat betreft de racepace van gisteren heb ik geen idee', zo besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws