Marko was optimistisch: 'Maar toen maakte Verstappen een fout, en dat was het einde' Formule 1
Formule 1

Marko was optimistisch: 'Maar toen maakte Verstappen een fout, en dat was het einde'

Marko was optimistisch: 'Maar toen maakte Verstappen een fout, en dat was het einde'

Helmut Marko baalt dat Max Verstappen geen poleposition heeft weten te behalen voor de Grand Prix van Miami. De Nederlander leek even goed op weg, maar maakte in zijn laatste run een fout, waardoor er niet meer in zat dan de derde plek. Maar volgens Marko zijn er nog genoeg kansen in de race, ook al lijkt het erop dat inhalen erg moeilijk wordt in Miami.

'We waren erg optimistisch', begint Marko bij ServusTV. 'Maar toen maakte Verstappen een fout, en dat was het einde.' Toch heeft de Red Bull-adviseur hoop in een goede afloop van de race. Vooral het snelheidsverschil met de concurrent helpt mee in het vertrouwen. 'We zijn acht kilometer per uur sneller op het rechte stuk dan Ferrari. Dat moet ons een kans geven', verwacht Marko.

'Dat weten we allemaal niet'

Als het aankomt op inhalen in Miami, dan moeten de coureurs erg terughoudend zijn. Buiten de normale racelijn is het glibberen en glijden geblazen. Marko verwacht alsnog dat er spektakel kan plaatsvinden en dat inhalen er weldegelijk in zit. 'Het zal doorslaggevend zijn hoe de bandenslijtage is', voegt de Oostenrijker daaraan toe. 'Dat weten we allemaal niet, het is een compleet nieuwe baan.'

Ook hebben alle teams niet echt longruns kunnen doen, waardoor het ook niet echt duidelijk is hoelang de banden meekunnen. Dat zal de race alleen maar spannender maken. 'De longruns zijn zeker niet zinvol met vier of vijf ronden', ziet Marko ook in. 'We hebben gezien dat de harde band heel moeilijk op te warmen is. Dus er zit nog veel in', sluit Marko hoopvol af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws