Norris niet verrast door snelheid Mercedes: 'Deze auto is één van de beste van dit jaar' Formule 1
Formule 1

Norris niet verrast door snelheid Mercedes: 'Deze auto is één van de beste van dit jaar'

Norris niet verrast door snelheid Mercedes: 'Deze auto is één van de beste van dit jaar'

Lando Norris denkt dat de Mercedes één van de beste auto's van dit jaar heeft. Op de vrijdag wist George Russell de snelste tijd te klokken in de tweede vrije training, en dat is voor de McLaren-coureur geen verrassing. Norris denkt dat zijn team nog een hele kluif heeft aan Mercedes. De Duitse renstal staat momenteel met 31 punten voor op het Engelse team. Dat heeft een reden, zegt Norris.

'De snelheid van Russell is helemaal niet verrassend', begint Norris tegenover Sky Sports F1. 'Mercedes stond in Bahrein ook al op de vierde en vijfde plek. Alleen omdat de auto een beetje stuitert, denkt iedereen dat Mercedes slecht is. Maar ze zijn extreem sterk in trage bochten. Deze auto behoort waarschijnlijk tot de beste van dit jaar, alleen kijkt niemand goed genoeg naar de GPS-data om het op te laten vallen.'

'We moeten nog harder werken'

In de tweede vrije training was de achterstand van Norris op Russell zes tienden. Voor McLaren is de opdracht dan ook duidelijk. 'We moeten nog harder werken om Mercedes weer voorbij te komen', aldus Norris. 'Ze liggen in Miami tot nu toe behoorlijk ver voor op ons. Zij zijn momenteel het team waar wij ons het beste mee kunnen meten, omdat we ook een vergelijkbare krachtbron hebben.'

Zelf weten de Mercedes-coureurs niet waar de snelheid van Mercedes vandaan komt. Lewis Hamilton heeft maar één verklaring: 'Het is maar een training, iedereen doet iets anders. Ik denk niet dat iemand zijn ware prestaties hier heeft laten zien.' Toch lijkt het erop dat Mercedes weer wat snelheid heeft weten te vinden. McLaren houdt er in ieder geval rekening mee dat ze het nog zwaar zullen krijgen dit seizoen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws