Hamilton denkt regelmatig over stoppen: 'Die gedachte komt in golven' Formule 1
Formule 1

Hamilton denkt regelmatig over stoppen: 'Die gedachte komt in golven'

Hamilton denkt regelmatig over stoppen: 'Die gedachte komt in golven'

Lewis Hamilton geeft bij GPFans te kennen dat hij steeds meer nadenkt over stoppen als Formule 1 coureur. De gedachte komt volgens de coureur in golven op hem af. Hij heeft dan ook een duidelijk idee over het moment waarop hij wil stoppen, alhoewel hij daar geen tijdstip voor heeft.

De coureur wist het afgelopen weekend zichzelf de eerste coureur te kronen met honderd gewonnen Grands Prix. Ook wist hij wederom de leiding in het wereldkampioenschap over te nemen van Max Verstappen in Sochi. Toch geeft de coureur te kennen dat hij de afgelopen jaren regelmatig denkt aan stoppen.

'Het gebeurt mij regelmatig dat ik moet stoppen, zeker nu ik zoveel successen heb behaald. Het komt in golven', opent de coureur tegenover Sky Italia. 'Ik heb er de afgelopen vier jaar genoeg over nagedacht en gespeeld met de gedachte dat ik niet meer zoveel wil opgeven, zoals mijn persoonlijke leven, voor het trainen', laat de coureur weten.

Stoppen wanneer er geen motivatie is

'Er zijn ook gewoon andere dingen die ik wil doen, normale dingen die ik wil doen. Maar aan de andere kant heb ik ook het idee dat het heel speciaal is dat ik deze baan mag hebben. Ik heb daar echt mazzel mee', legt Hamilton verder uit.

De coureur geeft aan dat hij pas wil stoppen op het moment dat hij niet meer de motivatie kan vinden om zichzelf niet meer voor te bereiden. 'Als ik mijzelf niet meer kan motiveren om te trainen, of niet meer hongerig ben om te presteren, dat is het moment dat ik denk dat ik moet stoppen', gaat de coureur verder.

Nieuwe generatie vol talent

De coureur ziet als geen ander dat een nieuwe generatie vol talent klaar staat om hem over te nemen. 'Ik ben wat dat betreft echt een stuk ouder geworden. De jongere coureurs zijn nergens bang voor. Ik hoop dat ik mijn plek kan blijven verdienen en hen een antwoord kan bieden. Daar ben ik op gefocust', sluit Hamilton af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws