Horner verwacht titelbeslissing Abu Dhabi: 'Verstappen en Hamilton hebben gelijke kansen' Formule 1
Formule 1

Horner verwacht titelbeslissing Abu Dhabi: 'Verstappen en Hamilton hebben gelijke kansen'

Horner verwacht titelbeslissing Abu Dhabi: 'Verstappen en Hamilton hebben gelijke kansen'

Volgens Christian Horner zal de titel pas definitief beslecht worden tijdens de laatste race van het seizoen, in Abu Dhabi. Het puntenverschil tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton is op het moment dermate klein, dat er nog geen duidelijke winnaar uit zal komen voor de laatste Grand Prix. Horner vindt ook dat beide coureurs evenveel kans hebben.

Verstappen noemde zijn behaalde tweede plek op het circuit van Sochi eerder al een overwinning op zich. Horner schaart zich achter de uitspraak van zijn coureur. 'Absoluut. We hadden al drie plaatsen straf na Monza kregen er nog eens twintig bij vanwege een motorwissel. Om dan van achteraan helemaal naar de tweede plek te rijden, is dan echt meer dan we hadden durven hopen', legt Horner uit in een interview met Speedweek.com.

Het circuit van Sochi is doorgaans een van de circuits waar Mercedes het doorgaans goed doet, dit weekend bleek het wederom het geval te zijn. Lewis Hamilton won, maar Valtteri Bottas bleef toch achter. Dat verraste Horner toch een beetje. 'Zeker. Het was een opvallende zet van Mercedes om een tactische motorwissel te doen, om zo Max af te stoppen. Hij haalde Bottas vervolgens snel in, dat maakte zijn race uitzonderlijk', steekt Horner verder de lofzang af over zijn pupil.

Max nam beslissing zelf

Uiteindelijk viel de regen, wat meteen het meest cruciale moment van de race zou zijn. 'Max besliste uiteindelijk zelf over de stop. Hij nam eigenlijk al heel vroeg een beslissing. Het was nog niet op zijn 'tipping point', het begon harder te regenen toen hij de pits uit kwam. Het was in die zin perfect getimed', gaat Horner verder.

Perez had daarentegen veel ongeluk, hij kwam niet verder dan de negende plek. 'Hij heeft de laatste tijd sowieso wat meer pech. Als je naar zijn race kijkt op Sochi, was het gewoon een sterke race. Zijn stint op de harde band was enorm goed. Hij had zich nagenoeg verzekerd van een podiumplek, tot het moment dat de regen kwam', vertelt Horner over de race van de Mexicaan.

Kansen Hamilton en Verstappen gelijk

Pérez zal de Nederlander nog zeker van dienst moeten zijn dit seizoen, juist omdat het titelgevecht alleen maar heviger zal worden. Er zijn slechts zeven races te gaan, terwijl er slechts twee punten tussen de titelkandidaten zitten. 'Er zal ook zeker meer drama zijn. Ik schat de kansen van Verstappen zo'n 50/50 in. De titelstrijd zal waarschijnlijk tot de laatste race spannend blijven. De druk staat er in ieder geval op', aldus Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws