Horner benieuwd naar ontwikkeling Russell: 'Weten niet hoe hij het gaat doen bij Mercedes' Algemeen
Algemeen

Horner benieuwd naar ontwikkeling Russell: 'Weten niet hoe hij het gaat doen bij Mercedes'

Horner benieuwd naar ontwikkeling Russell: 'Weten niet hoe hij het gaat doen bij Mercedes'

Lewis Hamilton krijgt er een nieuwe vijand bij volgend seizoen. Volgens Red Bull Racing-teambaas Christian Horner gaat nieuwbakken Mercedes-coureur George Russell volgend seizoen een serieuze bedreiging zijn voor Hamilton. Horner ziet paralellen met Max Verstappen en verwacht dat hij Mercedes zal versterken op alle fronten.

'Russell is een groot talent, dat zie je aan de manier waarop hij de Williams bestuurt', opent Horner in een interview met Formel1.de. De teambaas ziet de jonge Brit langzaam maar zeker ontketenen en denkt dan ook dat het een goede zet is geweest voor Mercedes om Russell binnen te halen in plaats van Valtteri Bottas.

'Met een Williams weet Russell nu al vaak op de eerste startrij te staan en podiumplaatsen binnen te halen. Je kunt zien waarom Toto Wolff hem heeft binnengehaald. Ik denk ook dat Russell deze kans verdient, we zijn heel benieuwd hoe hij zich verder gaat ontwikkelen bij Mercedes', gaat Horner verder.

Talent komt altijd bovendrijven

Horner weet ook dat het aantrekken van Russell nog wel eens kan leiden tot een nieuwe tegenstander voor zijn eigen protegé Verstappen. 'Er komt altijd talent bovendrijven. We zagen het bijvoorbeeld heel sterk gebeuren bij Max, dat hij de F1-wereld begon te veroveren. George komt uit dezelfde generatie. Het zal fascinerend zijn hoe hij het gaat doen bij Mercedes, op het grote podium', sluit Horner af.

Russell heeft al herhaaldelijk laten zien wat hij waard is. In 2020 maakte de jonge Brit bij het vervangen van Hamilton al direct zijn waarde waar. Hij wist Valtteri Bottas nagenoeg te verslaan, vanaf dat moment leek een overgang al in kannen en kruiken. Volgend seizoen wordt het eerste volledige seizoen van Russell bij Mercedes.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws