Hamilton gelooft in zege in Barcelona: 'Mijn doel is om morgen te winnen' Formule 1
Formule 1

Hamilton gelooft in zege in Barcelona: 'Mijn doel is om morgen te winnen'

Hamilton gelooft in zege in Barcelona: 'Mijn doel is om morgen te winnen'

Na de vrije trainingen zag Lewis Hamilton het nog somber in voor de kwalificatie, maar een dag later heeft het pessimisme plaatsgemaakt voor optimisme. Sterker nog: de zevenvoudig wereldkampioen gaat zondag vol voor de overwinning in de Grand Prix van Spanje. De Mercedes-coureur was gedurende de hele kwalificatie zeer competitief en dat geeft hem vertrouwen. Hamilton kwam in Q2 in aanraking met teamgenoot George Russell, maar de Brit stelt dat het enkel een miscommunicatie was.

Hamilton stelde na afloop van de vrije trainingen dat het moeilijk zou worden om Q3 te halen in de kwalificatie, maar een dag later komt hij terug op zijn woorden. 'Het is interessant, want ik dacht tijdens de sessie nog: oh ja gisteren zei ik dat ik Q3 niet zou halen', begint hij bij F1TV. 'Het is echt een geweldige sessie. Het is erg bemoedigend om zo competitief te zijn. Ik kon niet geloven dat ik meedeed om een plek bij de eerste drie. Mijn laatste ronde was helaas niet de gedroomde ronde. Ik stevende eigenlijk op P2 af totdat ik een momentje had in bocht tien en daarmee verloor ik twee tienden.'

Dat foutje zorgde er uiteindelijk voor dat Hamilton genoegen moest nemen met de vijfde plaats, maar desondanks gelooft de Mercedes-coureur in een goed resultaat in de race. 'Aan de ene kant baal ik, maar aan de andere kant ben ik blij dat we erbij staan. Het team heeft goed werk geleverd door de auto te verbeteren en we gaan morgen ons best doen voor een beter resultaat. Mijn doel is om morgen te winnen. Daar ga ik vol voor', aldus Hamilton.

Incident met Russell was miscommunicatie

Beide Mercedes-coureurs Hamilton en Russell beleefden aan het einde van Q2 nog een spannend moment. Russell had zijn teamgenoot niet gezien, toen deze hem wilde inhalen op het rechte stuk. Hamilton kwam met twee wielen in het gras, maar behield de controle over de W14. De zevenvoudig wereldkampioen neemt zijn jongere teamgenoot niets kwalijk.

'Ik denk dat het gewoon een miscommunicatie was. Ik begon mijn ronde en het leek erop dat George (Russell, red.) de pits inging, want hij zat ver naar binnen bij het uitkomen van bocht dertien, maar toen kwam hij terug. Hij begon erg traag aan zijn ronde, dus ik dacht dat ik misschien een slipstream kreeg. Vervolgens ging hij opzij, dus ik ging door met mijn ronde. Ik denk dat het gewoon een miscommunicatie was en meer niet', aldus Hamilton bij Viaplay.

Verstappen de uitgesproken favoriet na zijn poleposition! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws