Het is genieten geblazen voor Verstappen: 'We hebben de auto echt heel goed afgesteld' Max Verstappen
Max Verstappen

Het is genieten geblazen voor Verstappen: 'We hebben de auto echt heel goed afgesteld'

Het is genieten geblazen voor Verstappen: 'We hebben de auto echt heel goed afgesteld'

Max Verstappen bevindt zich op een andere planeet, zo ziet ook F1TV-presentatrice Laura Winter. De Nederlander reed op dominante wijze naar de snelste tijd in de kwalificatie, en de taferelen deden enigszins denken aan het dominante weekend in België vorig jaar, waar Verstappen in het laatste deel van Q3 binnen bleef. Dat overwoog Red Bull Racing nu ook, maar uiteindelijk zocht Verstappen het circuit nog even op.

De Nederlander was na de eerste twee sectoren al anderhalve tiende sneller onderweg dan in zijn poleronde het geval was, maar brak zijn ronde af toen duidelijk werd dat niemand zijn eerste richttijd kon benaderen. Het gat van een kleine halve seconde tot Ferrari-coureur Carlos Sainz had dus nog een stuk groter kunnen uitvallen, maar Verstappen en Red Bull richten zich nu al volledig op de race.

Voor de camera van F1TV oogt Verstappen geheel ontspannen, en gelukkig met zijn auto. 'Het was genieten geblazen dit weekend, om te rijden', aldus de Limburger. 'We hebben de auto nu echt heel goed afgesteld, en in de kwalificatie kan je dan natuurlijk tot de limiet pushen. We hebben die ronde eruit weten te halen, en daar ben ik heel blij mee.' De Red Bull-coureur ziet morgen verschillende concurrenten op achterstand staan. Teamgenoot Sergio Pérez kwam niet verder dan plek elf, terwijl thuisheld Fernando Alonso genoegen moest nemen met een negende positie. George Russell en Charles Leclerc staan nog verder naar achteren.

Verstappen maakt zich weinig zorgen

De Nederlander beseft maar al te goed dat zijn prestaties op de zaterdag hem nog geen punten op hebben geleverd. 'De punten worden natuurlijk morgen pas verdeeld, dus daar moeten we ons op richten', zo wil Verstappen zich nog niet te vroeg rijk rekenen. 'Hopelijk hebben we een goede start en een goede eerste ronde, dan kunnen we daarna ons eigen tempo rijden en kunnen we daarna een goede race rijden.' Het circuit in Spanje heeft een erg lange run naar de eerste bocht, waardoor slipstreamen voor de achtervolgers mogelijk is. 'Ik probeer gewoon goed te starten, maar zelfs als ik een positie verlies, kan ik ze wel weer uitdagen daarna. We zien wel wat gaat gebeuren, ik maak me eigenlijk geen zorgen over de start', zo sluit Verstappen vol vertrouwen af.

Verstappen de uitgesproken favoriet na zijn poleposition! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws