Hamilton heeft gemengde gevoelens na de openingsdag: 'Ik heb genoten van het racen vandaag' Formule 1
Formule 1

Hamilton heeft gemengde gevoelens na de openingsdag: 'Ik heb genoten van het racen vandaag'

Hamilton heeft gemengde gevoelens na de openingsdag: 'Ik heb genoten van het racen vandaag'

De upgrades die Mercedes dit weekend introduceerde waren veelbesproken, en hoewel teambaas Toto Wolff meerdere malen de verwachtingen probeerde te temperen, verwachtten verschillende analisten toch veel van de zichtbaar aangepaste W14. Hoewel Monaco niet het ideale circuit is om upgrades te testen, lijkt Mercedes voorlopig het vierde team in de pikorde te zijn in Monaco, en kan er dus niet gesproken worden over een stap voorwaarts. Lewis Hamilton is in gesprek met Sky Sports F1 wel tevreden met hoe de auto nu aanvoelt.

De Brit gaf aan dat hij het in ieder geval naar zijn zin heeft gehad op het stratencircuit van Monaco. 'Ik heb een geweldige dag gehad. Ik heb echt genoten van het racen vandaag. Ik wil iedereen in de fabriek enorm bedanken, want om een auto te bouwen, te ontwerpen, en te ontwikkelen is niet eenvoudig, en iedereen heeft zoveel tijd, en zoveel uren aan hard werk geleverd om dit mogelijk te maken', zo laat Hamilton zijn kans niet liggen om de personeelsleden van Mercedes maar weer eens van complimenten te voorzien.

Gat richting de kop blijft aanwezig

Vervolgens gaat Hamilton wel op zakelijkere wijze in op de prestaties van Mercedes, en dan lijkt hij toch met gemengde gevoelens terug te kijken op de eerste dag van het Grand Prix-weekend. 'Dit is niet de ideale plek om een upgrade te testen, maar over het algemeen voelde het goed aan. Het is jammer dat we niet zo dicht in de buurt zaten van de anderen als ik gehoopt had aan het einde van de sessie, maar ik voelde absoluut verbetering. We moeten gewoon hard blijven werken en kijken of we nog iets extra's uit de auto kunnen persen', aldus de Brit.

In de eerste vrije training was Hamilton met regelmaat nog bovenin de tijdentabellen terug te vinden, en sloot hij de sessie ook af op een derde plek. In de tweede vrije training moest de Brit toezien hoe Verstappen en Ferrari ver buiten bereik waren, en kwam hij niet verder dan een zesde positie, nog achter de McLaren van Lando Norris. Teamgenoot George Russell verging het nog minder goed, aangezien de jongste van de twee Mercedes-coureurs niet verder kwam dan plek twaalf.

Bookmakers zijn niet overtuigd van zege Verstappen in Monaco... Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws