Pérez kent opnieuw geen geweldige vrijdag: 'Kwalificatie wordt een grote uitdaging' Formule 1
Formule 1

Pérez kent opnieuw geen geweldige vrijdag: 'Kwalificatie wordt een grote uitdaging'

Pérez kent opnieuw geen geweldige vrijdag: 'Kwalificatie wordt een grote uitdaging'

Het weekend in Monaco is voor Sergio Pérez niet geweldig begonnen. Vooral in de tweede vrije training had de Mexicaan het naar eigen zeggen moeilijk. De winnaar van 2022 eindigde op de zevende plaats op ruim een halve seconde van zijn teamgenoot Max Verstappen. Er is dus nog werk aan de winkel voor Pérez en hij stelt dat de kwalificatie op zaterdag een grote uitdaging gaat worden.

Net als drie weken geleden in Miami kwam Pérez op de vrijdag in Monaco niet overtuigend uit de startblokken. De coureur van Red Bull Racing sloot de eerste dag in het prinsdom af als zevende en hij liet na afloop ook weten dat hij niet tevreden was over de prestaties van de RB19. 'Het was vandaag geen geweldige dag wat betreft het tempo van de bolides', begint de 33-jarige tegenover de verzamelde media, geciteerd door Motorsport-Total.com. 'In de eerste sessie ging het iets beter dan in de tweede training. Met de veranderingen die we hebben aangebracht, hebben we genoeg dingen om naar te kijken.'

Pérez weet dat elke kleine verbetering op het stratencircuit van Monaco een wereld van verschil kan maken en hij is daarom ook van zins om de data goed te bestuderen. 'Ik moet met de jongens gaan zitten, alles doornemen en vervolgens de beste dingen uitkiezen. Elke duizendste van een seconde maakt hier het verschil', stelt de Red Bull-coureur.

Kwalificatie wordt grote uitdaging

De kwalificatie in Monaco is met afstand de belangrijkste kwalificatie van het jaar, omdat inhalen in het prinsdom vrijwel onmogelijk is. Pérez realiseert zich dat maar al te goed. 'Ik denk dat de kwalificatie een grote uitdaging wordt. Het zal erg belangrijk worden om de banden op het juiste moment in het juiste window te krijgen. Ik denk dat het een interessante sessie gaat worden', sluit de Mexicaan af.

Bookmakers zijn niet overtuigd van zege Verstappen in Monaco... Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws