Wolff gematigd tevreden over werking nieuwe updates: 'Auto doet niks dat we niet willen' Formule 1
Formule 1

Wolff gematigd tevreden over werking nieuwe updates: 'Auto doet niks dat we niet willen'

Wolff gematigd tevreden over werking nieuwe updates: 'Auto doet niks dat we niet willen'

Toto Wolff was na afloop van de eerste dag van het Grand Prix-weekend in Monaco redelijk te spreken over de prestaties van de nieuwe updates. Mercedes introduceerde voorafgaand aan het raceweekend een groot upgradepakket voor de W14. De teambaas van de Duitse constructeur stelt na de vrije trainingen dat de nieuwe auto 'het in ieder geval niet veel slechter doet' dan de oude auto.

Mercedes nam een groot upgradepakket mee naar Monaco. Het pakket zou eigenlijk geïntroduceerd worden op Imola, maar door de overstromingen in Noord-Italië werd de Grand Prix afgelast. Mercedes moest de updates dus nog even uitstellen en aanvankelijk werd er verwacht dat het Duitse team deze pas in Barcelona op de W14 zou zetten. Mercedes koos er echter toch voor om het pakket mee te nemen naar de straten van Monaco.

Na afloop van de eerste trainingen werd Wolff uiteraard gevraagd naar de werking van het upgradepakket. De Oostenrijker stelde eerder deze week al dat het geen wondermiddel zou zijn en ook op vrijdag bleef hij voorzichtig in zijn oordeel. 'De upgrade is in ieder geval niet veel slechter dan de auto hiervoor was. Dat is een goed teken voor Monaco. De auto doet niets dat we niet willen', zegt Wolff tegenover Sky Deutschland.

Russell nog zoekende, maar Wolff maakt zich geen zorgen

Lewis Hamilton leek zich op vrijdag een stuk comfortabeler te voelen in de 'nieuwe' W14 dan George Russell. De zevenvoudig wereldkampioen reed de zesde tijd, terwijl de enkelvoudig GP-winnaar niet verder kwam dan de twaalfde plek. Wolff maakt zich echter geen zorgen over de jongste van de Britten. 'George heeft een paar ronden nodig om op gang te komen. Het is belangrijk dat hij zich verbetert en in de kwalificatie gaat hij wel vooruit. We hebben in VT2 wel iets gevonden dat George beter past, dus ik maar me geen zorgen over', aldus Wolff.

Bookmakers zijn niet overtuigd van zege Verstappen in Monaco... Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws