Hamilton hint wederom op oneerlijke behandeling: 'Kan niet zeggen dat ik verrast ben' Formule 1
Formule 1

Hamilton hint wederom op oneerlijke behandeling: 'Kan niet zeggen dat ik verrast ben'

Hamilton hint wederom op oneerlijke behandeling: 'Kan niet zeggen dat ik verrast ben'

Lewis Hamilton was in de derde vrije training in Canada nog veruit de snelste coureur, maar in de kwalificatie viel de recordkampioen terug tot de zevende plek. Dat teamgenoot George Russell wél poleposition pakte, maakte het geheel voor de 39-jarige extra zuur. Hamilton gaf na afloop aan dat hij niet erg verbaasd was over de verhoudingen.

Hamilton gold voor de kwalificatie misschien wel als de grote favoriet, maar wist die status dus niet waar te maken. Hamilton leek zichzelf overigens niet als grote favoriet te zien. 'De zaterdagen gaan meestal zo, dus ik kan niet zeggen dat ik verrast ben', geeft Hamilton meteen aan voor de microfoon van Viaplay. Het valt de man met maar liefst 104 polepositions duidelijk zwaar dat hij dit seizoen steevast het onderspit delft in de strijd met George Russell.

In Monaco gaf hij na de kwalificatie ook al aan dat hij in de kwalificatie constant twee tienden verliest tegenover Russell in de kwalificaties, en zinspeelde hij op een ongelijke behandeling door te voorspellen dat hij het hele seizoen achter Russell zal blijven kwalificeren. Met zijn opmerking in Canada lijkt Hamilton die woorden weer te onderschrijven.

'Felicitaties' voor het team

Hamilton wordt vervolgens gevraagd of hij geen kans dacht te hebben op poleposition. 'Ik had poleposition niet verrast, maar mijn felicitaties gaan uit naar George, want voor het team is het geweldig', zegt Hamilton, die niet bepaald oprecht overkomt in zijn felicitaties, en ook doorgaat naar de buitenlandse interviewer van Viaplay.

Voor het team heeft Hamilton in ieder geval wél goed nieuws. 'Ik denk dat deze vorm blijvend is', voorspelt de man die volgend jaar voor Ferrari uitkomt. 'Het team heeft het geweldig gedaan, door de auto te verbeteren. De auto voelt al het hele weekend geweldig aan, dus hopelijk kunnen we op zondag een betere race hebben. Je voelt dit overal, behalve natuurlijk op de rechte stukken, maar in de bochten wel.' Mercedes eindigde in 2024 nog niet in de top vier, en lijkt dus goede kansen te hebben om het beste resultaat van het seizoen te pakken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws