Sainz baalt van resultaat: 'Op ander circuit hadden we voor pole gevochten' Formule 1
Formule 1

Sainz baalt van resultaat: 'Op ander circuit hadden we voor pole gevochten'

Sainz baalt van resultaat: 'Op ander circuit hadden we voor pole gevochten'

De kwalificatie op het circuit van Montreal ging alles behalve soepel voor het team van Ferrari. Beide coureurs lagen er in Q2 uit. Volgens Ferrari-coureur Carlos Sainz had dat niet het geval hoeven zijn. Dat de voorspelde regen niet kwam opdagen zorgde ervoor dat de beoogde strategie van het team niet werkte. 'Dit is niet waar Ferrari wil staan', vertelt de Spanjaard aan Sky Sports.

Het gat tussen Russell en Sainz, die bleef haken op een twaalfde plaats, bedroeg maar 0,986 seconden. 'De realiteit is dat het vandaag op ieder punt veel te krap was', vertelt Sainz. 'Dat betekende dat zodra je de dingen niet perfect doet, je er in Q2 uitvliegt. Dat is niet waar je als Ferrari wil staan.' Ook teamgenoot Charles Leclerc vloog er in Q2 uit. Hij eindigde als elfde.

Geen grip en geen regen

Sainz heeft helder voor ogen waar het de auto vandaag aan mankeerde. 'Er was gewoon niet voldoende grip', vertelt hij. Het team koos er tijdens Q2 voor om te starten op een nieuwe set banden. Dat besluit lijkt het team niet goed te hebben gedaan. 'Ik denk dat als we alles perfect hadden gedaan, we niet aan het begin van Q2 al met de nieuwe band hadden moeten gaan rijden. Als we ook een iets betere laatste bocht hadden gehad, was Q3 wellicht haalbaar geweest vandaag.'

De keuze om al vanaf het begin op de nieuwe set banden te gaan rijden werd gemaakt op basis van de weersverwachting. Voor de start van de sessie werd er voorspeld dat het aan het begin van Q2 zou gaan regenen. Die voorspelde regen kwam uiteindelijk niet. 'We zagen de regenbui komen en we dachten dat de baan er wellicht beter bij zou liggen aan het begin van de sessie dan in de tweede helft.' Desondanks denkt Sainz dat het team op ieder ander circuit wel Q3 had kunnen halen. 'Op ieder ander circuit zouden we Q3 hebben gehaald en hebben meegevochten voor polepositie. Al zouden we aan het einde nog op een gebruikte set hebben gereden. Maar als je dat soort dingen hier niet perfect doet wanneer je niet de snelste auto hebt, lig je er gewoon uit', sluit Sainz af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws