Hamilton koestert alle races in Brazilië: 'Maar de sprintrace waar ik als laatste startte was de beste' Formule 1
Formule 1

Hamilton koestert alle races in Brazilië: 'Maar de sprintrace waar ik als laatste startte was de beste'

Hamilton koestert alle races in Brazilië: 'Maar de sprintrace waar ik als laatste startte was de beste'

Lewis Hamilton laat niet veel los over waar hij denkt dat Mercedes zal staan in Brazilië, maar hij weet wel dat Red Bull Racing erg snel zal zijn. De zevenvoudig wereldkampioen verwacht ook competitie van Ferrari. Hamilton hoopt vooral dat de auto goed presteert op Interlagos. De race in Brazilië heeft hij altijd al bijzonder gevonden.

Hamilton heeft een bijzondere band met Brazilië en is sinds 2022 een ereburger van het thuisland van Ayrton Senna. De Mercedes-coureur is dan ook blij om weer in Sao Paolo te zijn voor het raceweekend, maar weet nog niet of hij het publiek op een podium kan trakteren zoals in Mexico. Hij verwacht vooral dat de concurrenten sneller zullen zijn. 'Ik weet het eigenlijk niet', begint Hamilton in de persconferentie van de Grand Prix van São Paulo 2023. 'We verwachten dat de Red Bull behoorlijk snel zal zijn', gaat de Brit verder.

'We verwachten dat de Ferrari's snel zullen zijn. Maar we hopen dat onze auto hier goed presteert. We proberen gewoon om ons zo goed mogelijk voor te bereiden', besluit de 38-jarige. In 2022 was het weekend in Brazilië voor Mercedes het meest succesvolle van het seizoen, maar ook in 2021 ging het goed voor de zevenvoudig wereldkampioen. Hamilton heeft er dan ook goede herinneringen aan. 'De beste Sprint die ik had, was toen ik vanaf de laatste plek startte in 2021. Daarom ben ik voorstander van een reverse grid, maar dan zou iedereen proberen zich als laatste te kwalificeren.'

Hamilton voelt zich thuis in Brazilië: 'Heb hier mijn eerste kampioenschap gewonnen'

Het lijkt erop dat Hamilton elk raceweekend in Brazilië koestert. In 2008 won hij op Interlagos zijn eerste titel. 'Het is altijd al een bijzondere race geweest hier. Ik heb hier mijn eerste kampioenschap gewonnen', zegt Hamilton. 'Ik voelde me hier als de publieke vijand nummer 1 terwijl ik tegen Felipe (Massa, red.) racete', zegt de Brit. Inmiddels ontvangen de Braziliaanse fans hem met open armen. 'Ik houd van dit circuit. Circuits als deze worden er niet meer gemaakt', sluit Hamilton af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws