Wolff denkt nog niet aan herhaling van 2022: 'Alleen dwazen zijn optimistisch' Formule 1
Formule 1

Wolff denkt nog niet aan herhaling van 2022: 'Alleen dwazen zijn optimistisch'

Wolff denkt nog niet aan herhaling van 2022: 'Alleen dwazen zijn optimistisch'

Mercedes-teambaas Toto Wolff weet niet zeker of de Zilverpijlen hun succes van 2022 in Brazilië kunnen herhalen. Wolff wil dat ze met beide voeten op de grond blijven wachten om te zien waar Mercedes staat op Interlagos. Het weekend in Mexico en de feedback van de coureurs over de updates van de W14 zijn echter wel hoopgevend.

Net als in 2022 heeft Mercedes tot aan Brazilië nog een enkele race gewonnen. Red Bull Racing is iedereen te snel af, en er is nog een inhaalslag nodig om dichter bij de Oostenrijkse renstal te komen. In 2022 kende Red Bull echter een minder weekend in Brazilië, en als het weer zo verloopt, dan kan Mercedes wellicht haar succes van 2022 herhalen. Wolff wil daar nog niet te veel over kwijt. 'Om eerlijk te zijn weet ik het niet. Alleen dwazen zijn optimistisch', zegt de Oostenrijker als hij door Motorsport.com gevraagd wordt of de W14 een beter vooruitzicht kan geven dan de W13. 'Ik denk dat alle teams een zekere correlatie tonen tussen de performance van 2022 en die van dit seizoen', vervolgt Wolff.

'Er is alleen niet genoeg data om die aanname te bevestigen, dus ik weet het niet. Ik denk dat het goed is als we beide voeten op de grond houden en afwachten waar we staan op Interlagos', aldus de Mercedes-teambaas. Het is echter wel bemoedigend dat Lewis Hamilton en George Russell positiever zijn over de bolide nadat de vloer was aangepakt. 'De vloer biedt nu meer downforce en driveability', legt Wolff uit. 'De auto is daardoor minder wispelturig, al zijn die genen er nog wel. Lewis vertelde in Mexico dat de auto nog steeds lastig te besturen is, ondanks dat de snelheid is verbeterd. Het was met name belangrijk dat we voor 2024 in de goede richting zitten.'

'Hopelijk is dit een opstapje'

Mercedes gooide eerder dit seizoen het roer compleet om en lijkt sindsdien de stijgende lijn langzamerhand te pakken hebben gekregen. 'Het lijkt zo te zijn, ja', gaat Wolff verder. 'We moeten ook niet vergeten dat de auto die we oorspronkelijk hadden ontworpen niet deze vloer, luchtinlaten, en sidepods had. Hopelijk is dit een opstapje', sluit de Oostenrijker af. Hamilton kan nog de tweede plek in het kampioenschap pakken, en Mercedes kan ook tweede worden in het constructeurskampioenschap. Dat hangt allemaal van de resultaten af van de laatste drie races van het seizoen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws