Leclerc is wel klaar met de polepositions: 'Dit keer zou ik liever de zege pakken' Formule 1
Formule 1

Leclerc is wel klaar met de polepositions: 'Dit keer zou ik liever de zege pakken'

Leclerc is wel klaar met de polepositions: 'Dit keer zou ik liever de zege pakken'

Charles Leclerc zou liever zien dat hij een keer een zege pakt in de plaats van een poleposition. In Brazilië zou hij zijn derde pole op een rij kunnen pakken, maar dat boeit hem niet zoveel, de race op zondag is voor hem het belangrijkst. Ferrari is volgens Leclerc hard aan het werk om haar vorm van 2022 terug te vinden. De Monegask denkt dat dat ook gaat lukken.

Leclerc staat bekend als kwalificatiebeest, maar op zondag is er weinig van zijn zaterdag-performance terug te zien. In Austin startte de Monegask vanaf de eerste startplek omdat de rondetijd van Max Verstappen werd verwijderd vanwege track limits. Ook in Mexico pakte Leclerc de pole. Als hij Brazilië ook de poleposition pakt, dan heeft hij drie poles op een rij. 'Natuurlijk is het leuk om de pole-hattrick te pakken, maar voor mij is de race op zondag natuurlijk het belangrijkst', benadrukt Leclerc in de persconferentie voor de Grand Prix van São Paulo 2023. 'Op dit moment hebben we helaas niet echt de auto om poles in overwinningen om te zetten. We werken er hard aan om dat te veranderen. Maar ja, deze keer zou ik liever de overwinning dan de polepositie pakken', zegt de 26-jarige.

Leclerc weet niet zeker hoe het eraan toe zal gaan in Brazilië, met name omdat de harde banden veelal gebruikt worden op Interlagos en de SF-23 niet altijd goed overweg kan met dat type compound. 'Ik weet niet of het in ons voordeel zal zijn. Ik geloof niet dat het een grote invloed zal hebben op onze prestaties. Ik denk eerder dat de karakteristiek van het circuit een cruciale rol speelt', legt Leclerc uit. 'Maar we hebben hier een sprintweekend en met dit format weet je nooit of je in de eerste training goed zit. Je kunt met de afstellingen de verkeerde kant op gaan en dan lig je het hele weekend achter. Daarom is het van groot belang dat VT1 goed verloopt.'

Leclerc verlangt naar 2022-performance: 'Toen deden we mee voor de zeges'

Ferrari lijkt weer wat op te krabbelen, maar levert niet op elk circuit consistente prestaties. Dat ging tijdens het 2022-seizoen wat beter, aldus Leclerc. 'We werken hard om terug te keren naar de vorm die we aan het begin van het seizoen 2022 hadden. Toen konden we meedoen voor overwinningen en het wereldkampioenschap', zegt de Monegask. In de openingsfase van 2022 kon Ferrari inderdaad competitie bieden aan Red Bull Racing, maar vanaf het begin van het 2023-seizoen was het al duidelijk dat er werk aan de winkel was voor de renstal uit Maranello. 'We missen vooral race pace, maar sinds Zandvoort hebben we op dat gebied goede vooruitgang geboekt. Ik ben ervan overtuigd dat we het gat naar de top kunnen dichten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws