Hamilton: 'Niet winnen na starten vanaf pole is een teleurstelling, maar wel verdiend' Formule 1
Formule 1

Hamilton: 'Niet winnen na starten vanaf pole is een teleurstelling, maar wel verdiend'

Hamilton: 'Niet winnen na starten vanaf pole is een teleurstelling, maar wel verdiend'

Lewis Hamilton is enorm blij met het resultaat van Mercedes in de Grand Prix van Hongarije. Het is volgens de Brit altijd een teleurstelling als je niet weet te winnen terwijl je vanaf pole start, maar het resultaat was wel verdiend. De Mercedes-coureur is daarnaast erg tevreden dat hij en George Russell voor beide Ferrari-coureurs eindigden. Langzaam maar zeker keert het team terug naar de top.

In het begin van het seizoen had de regerend constructeurskampioen vanwege porpoising veel moeite om mee te komen met Red Bull Racing en Ferrari, maar inmiddels lijken de grootste problemen verholpen. Dat uit zich dan ook in de resultaten die sinds de grote upgrade in Spanje zijn geboekt: alleen in Monaco eindigde er geen Mercedes-coureur op het podium. In Frankrijk en Hongarije, de afgelopen twee races, was er zelfs een dubbel podium voor de Mercedes-coureurs.

Hamilton was na de race in Hongarije vanzelfsprekend dan ook blij tegenover Motorsport.com: 'Gezien het jaar wat we hebben en de progressie die we recent hebben geboekt, geeft dit ons een geweldig gevoel. Vorige week was de tweede plek pakken al groots voor ons. Dit is nu de tweede keer op rij dat Russell en ik samen op het podium staan, qua punten is dat fantastisch voor het team.'

Mercedes verrast door boven beide Ferrari's te eindigen

Mercedes verraste zondag door beide Ferrari's te overklassen. Een prestatie waar weinig mensen vooraf rekening mee hadden gehouden, omdat Ferrari de favoriet was op de Hungaroring. Hamilton zei daarover: 'Het is geweldig voor ons dat we allebei voor de Ferrari's staan, zeker gezien hun snelheid. Daarnaast is het voor mij een geweldige comeback nadat ik de race als zevende moest starten. Ondanks de problemen die we dit weekend gehad hebben, hebben we laten zien over zeer sterke snelheid te beschikken.'

Teamgenoot Russell begon op pole, maar eindigde de race als derde. Volgens Hamilton is het altijd jammer als je op pole staat en niet weet te winnen: 'Natuurlijk is alles lager dan de eerste positie een teleurstelling als je vanaf poleposition vertrekt. Maar als je er objectief naar kijkt, dan denk ik dat dit wel een verdiend resultaat is', aldus de Engelsman.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws