Wolff verontschuldigt zich: 'Hamilton had met Verstappen kunnen vechten voor de zege' Formule 1
Formule 1

Wolff verontschuldigt zich: 'Hamilton had met Verstappen kunnen vechten voor de zege'

Wolff verontschuldigt zich: 'Hamilton had met Verstappen kunnen vechten voor de zege'

Mercedes-teambaas Toto Wolff verontschuldigt zich tegenover Lewis Hamilton. Het speet Wolff dat een issue met de DRS tijdens de kwalificatie hem de kans ontnam om de race op de Hungaroring te winnen. De Brit kwalificeerde op de zevende positie, hij kon zijn ronde niet afmaken vanwege het probleem.

In gesprek met Gpfans.com vertelde Wolff dat hij zijn excuses had aangeboden aan de zevenvoudig wereldkampioen nadat hij niet verder kwam dan zevende in de kwalificatie. Er was een probleem met de DRS waardoor Hamilton zijn snelle ronde moest afbreken. In de race had het team van Mercedes het goed voor elkaar. Ze gaan de zomerstop in met een dubbel podium.

Strategisch gezien had de Duitse renstal het goed bekeken. Met langere stints en nieuwe zachte banden kon Hamilton als tweede eindigen, met teamgenoot George Russell als derde. Dit is inmiddels al de tweede keer dat beide Mercedes-coureurs tegelijkertijd op het podium staan. Wolff beschrijft dit als een boost dit ze nodig hadden na Silverstone, waar George Russell uitviel.

De teambaas van Mercedes wil hoe dan ook niet te vroeg juichen. 'We moeten voorzichtig zijn dat het niet alleen Boedapest is waar alles samenviel. Er komen nog meer races aan. We doen nog steeds onder aan de voorlopers. We hebben gezien dat Charles Leclerc dominant is op de juiste band, maar we rijden wel dezelfde race', verklaart Wolff. 'George reed een fantastisch weekend met een pole position.'

Daarnaast beschreef de Duitser dat de strategie goed uitpakte, maar het probleem met de DRS een knelpunt was voor de kwalificatie. 'Als we dat niet hadden, zou Hamilton met Verstappen hebben kunnen vechten voor de overwinning. Maar 'als' en 'zou' tellen niet in deze sport. Het spijt me dat we niet in die positie zijn op dit moment', excuseerde Wolff zich richting de zevenvoudig wereldkampioen.

Ferrari maakt Mercedes niet bang

Ondanks het gat in de performance tussen Ferrari en Mercedes staat de Italiaanse renstal slechts 30 punten voor in het klassement. Dit komt door de consistentie in de resultaten van Mercedes en de fouten, mechanisch danwel strategisch, van Ferrari. Bij de vraag of Mercedes tweede kan worden in het kampioenschap grapte Wolff: 'Als tweede ben je de eerste verliezer!'

Daarover denkt Mercedes dus nog niet na. 'Tweede of derde in het kampioenschap is niet zo relevant in vergelijking met het ontwikkelen, echt racen, en vooraan komen zodat we kunnen winnen, Ferrari kunnen verslaan, Red Bull kunnen verslaan en op volgend jaar kunnen voorbereiden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws