Wolff kan teleurstelling niet onderdrukken in Baku: 'Op pure pace vijfde en zesde' Formule 1
Formule 1

Wolff kan teleurstelling niet onderdrukken in Baku: 'Op pure pace vijfde en zesde'

Wolff kan teleurstelling niet onderdrukken in Baku: 'Op pure pace vijfde en zesde'

Toto Wolff kon zijn teleurstelling niet verbergen na de kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. George Russell en Lewis Hamilton eindigden respectievelijk als vijfde en als zevende, met een gat van een volle seconde naar de top van het veld. Dit is ondermaats voor Mercedes, en Wolff weet dat er iets geks moet gebeuren, wil zijn team in aanmerking komen voor de zege dit weekend.

'Als je er rooskleurig naar kijkt, kan je hopen dat er vier man aan de voorkant crasht, en wij de race winnen. Op pure pace is het realistisch om vijfde en zesde te eindigen', aldus een terneergeslagen Wolff bij Sky Sports F1. De Oostenrijker ziet zijn team heel het weekend al worstelen en ook na de vrijdag wisten ze geen enorme stappen te zetten. Porpoising blijft in Baku daarnaast een enorm probleem voor ze.

Wel denkt Wolff dat een rol als op twee na sterkste team op strategisch gebied deuren opent op het nauwe stratencircuit. 'Strategie kan hier van belang zijn. Je kan posities goedmaken met de juiste strategie, en wij kunnen gokken. Als je jaagt, zit je in een andere situatie dan wanneer je opgejaagd wordt', stelt hij. Wel heeft Mercedes de pace niet om een eerste plek vast te houden, zouden ze deze middels strategie op een gegeven moment in handen krijgen.

'Uiterlijk vijfde en zesde voor Mercedes'

Naomi Schiff, oud W Series-coureur en analyticus voor Sky Sports F1, is het eens met de woorden van de teambaas - een podiumplek is onder normale omstandigheden te hoog gegrepen voor de regerend wereldkampioenen. 'Je kan stellen dat zij de 'best of the rest' zijn, maar dat is niet de situatie waar ze in willen zitten. Het is bemoedigend, maar het gat naar de top is enorm. Realistisch gezien eindigen ze, zoals hij al schatte, uiterlijk op de vijfde en zesde plek.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws