Hamilton over reservecoureur Schumacher: 'We blijven teamgenoten, maar je werkt niet nauw samen' Formule 1
Formule 1

Hamilton over reservecoureur Schumacher: 'We blijven teamgenoten, maar je werkt niet nauw samen'

Hamilton over reservecoureur Schumacher: 'We blijven teamgenoten, maar je werkt niet nauw samen'

Lewis Hamilton benoemt dat coureur Mick Schumacher een groot talent is en daarmee zeker wat voor Mercedes zal kunnen betekenen. De Duitser reed bij het team van Haas, maar zal daar volgend jaar worden vervangen door de meer ervaren Nico Hülkenberg. Hoewel Schumacher geen vast zitje meer kon vinden, zal hij wel de rol als reservecoureur bij Mercedes aannemen.

Hoewel Hamilton benoemt dat de komst van Schumacher een aanwinst is voor het team van Mercedes, vertelt de zevenvoudig wereldkampioen dat hij zelf de jonge coureur niet dagelijks zal treffen in zijn werkzaamheden. 'Je werkt niet meer zo nauw samen met de derde coureur. Het is veel simulatorwerk en niet zoals vroeger, ook al blijven we teamgenoten', begint de Brit in gesprek met Sport Bild.

De coureur met 103 overwinningen achter zijn naam snapt de komst van de 23-jarige erg goed. 'Hij is een Duitse coureur. Zelfs zijn vader Michael (Schumacher, red.) en Mercedes waren nauw met elkaar verbonden', vertelt Hamilton. Volgens hem is de voormalig Haas-coureur een groot talent en kan hij daarmee een aanwinst zijn voor voor het team van Mercedes.

Hamilton over contractverlenging: 'Ik blijf zeker nog'

Of Schumacher op korte termijn misschien gepromoveerd zal worden tot vaste coureur is nog niet duidelijk. Hamilton is namelijk nog niet begonnen met zijn eigen contractbesprekingen voor de komende jaren. Eind 2023 loopt zijn contract namelijk ten einde. 'Tot nu toe is daar geen tijd voor, we waren de laatste twee maanden constant onderweg', benadrukt Hamilton. 'Het zal nu niet lang meer duren, maar ik blijf zeker nog', verzekert de Mercedes-coureur. 'Stoppen als wereldkampioen is, denk ik, een droom die elke atleet heeft - en ik ook', eindigt de zevenvoudig kampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws