Ralf Schumacher sneert naar Haas: 'Mick heeft nu een team dat blij is dat hij erbij zit' Formule 1
Formule 1

Ralf Schumacher sneert naar Haas: 'Mick heeft nu een team dat blij is dat hij erbij zit'

Ralf Schumacher sneert naar Haas: 'Mick heeft nu een team dat blij is dat hij erbij zit'

Ralf Schumacher denkt dat het goed is voor Mick Schumacher dat hij nu een kans krijgt als reservecoureur bij Mercedes. Bovendien denkt de voormalig Formule 1-rijder dat de Duitse renstal er ook op vooruitgaat. Zelf keert de jonge Schumacher terug bij het team waar hij in 2014 al in de simulator reed. Dit was destijds echter niet de bedoeling.

Eerder op vrijdag werd bekendgemaakt dat Ferrari en Schumacher hun samenwerking zouden stoppen. Dit opende de deur voor de rijder om een contract te tekenen bij Mercedes. 'Ik vind het een geweldige kans, omdat hij nu een ervaren team om zich heen heeft', geeft de oom van de coureur aan bij de Duitse tak van Sky Sports. 'Hij heeft nu dan ook twee ervaren teamgenoten en, voor de verandering, ook een team dat blij is dat hij bij het team zit', sneert Schumacher naar Haas.

De zoon van de zevenvoudig wereldkampioen kan met een reserverol bij Mercedes zichzelf in de kijker krijgen. Dat gebeurde dit seizoen immers ook voor Nyck de Vries, die na een invalbeurt bij Williams een plekje kreeg bij AlphaTauri. 'Het is denk ik een win-win situatie voor zowel Mick als Mercedes. Aan de ene kant omdat het team nu een coureur heeft die kan invallen als een van de vaste rijders niet kan racen. En anderzijds natuurlijk voor Mick zelf, omdat hij nu in een team zit waar hij veel kan leren. '

De stiekeme test van Schumacher bij Mercedes

Michael Schumacher reed zelf ook voor de Duitse renstal en daardoor kreeg de nieuwe reservecoureur van Mercedes ook de kans om in de simulator te rijden. Dat was echter niet per se de bedoeling. 'In 2014 ging ik heel erg stiekem op bezoek en stapte ik voor het eerst in de simulator. Om de groei van het team te zien is echt geweldig. Ik ben heel erg blij dat ik er nu ook onderdeel van ben. Ik kijk ernaar uit om meer te zien en iedereen te ontmoeten', aldus Schumacher, geciteerd door RaceFans.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws