Hamilton wil van de W14 af: 'Dit jaar tel je gewoon de dagen af' Formule 1
Formule 1

Hamilton wil van de W14 af: 'Dit jaar tel je gewoon de dagen af'

Hamilton wil van de W14 af: 'Dit jaar tel je gewoon de dagen af'

Lewis Hamilton is niet blij met de prestaties die hij uit de W14 kan halen en geeft aan de dagen af te tellen tot volgend seizoen. De zevenvoudig wereldkampioen heeft tot nu toe nog niet goed kunnen presteren in het weekend van de Grand Prix van São Paulo. Hij zette op vrijdag tijdens de kwalificatie een vijfde starttijd neer. Ook voor de sprintrace kwalificeerde de Brit op de vijfde plek en zakte in de Sprint zelf terug naar de zevende plek.

Het leek de afgelopen twee races beter te gaan bij Mercedes. Hamilton wist twee weekenden op rij een podiumplek te bemachtigen, waarvan er één weer werd ingetrokken doordat de Brit gediskwalificeerd werd. ‘De laatste paar races waren we enthousiast dat we vooruitgang boekten en het was echt positief om te zien’, vertelt Hamilton tegen Motorsport.com over de situatie.

Nu, in Brazilië, lijken deze goede resultaten buiten handbereik voor de Mercedes-coureur. Hamilton lijkt zich flink te ergeren aan de onvoorspelbaarheid bij Mercedes. ‘Je komt op een ander circuit en dan heb je de slechtste bandendegradatie die je in tijden hebt gehad. Dus je weet gewoon niet wat je kunt verwachten’, legt hij uit. ‘Ik weet niet of we de set-up verkeerd hadden. Waarschijnlijk wel, maar het is wat het is’, voegt hij eraan toe.

Wachten tot volgend seizoen

De zevenvoudig wereldkampioen geeft aan dat het nu een kwestie is van afwachten. ‘Nog maar een paar races met deze auto en hij is weg, en dan ben ik blij!’, zegt hij. ‘Dit jaar tel je gewoon de dagen af en probeer je van elke dag te genieten’, aldus Hamilton.

De Brit is dus totaal niet tevreden met de W14 en kijkt vooral uit naar de auto die Mercedes voor volgend jaar in elkaar zet. ‘Ik denk dat we de auto met de meeste luchtweerstand hebben. Onze vloer is niet zo sterk als die van de Red Bull, dus we moeten een hele grote vleugel hebben en dan zijn we gewoon langzaam op het rechte stuk. We kunnen simpelweg geen kleinere vleugel gebruiken.’

Weinig hoop

Voor Brazilië heeft Mercedes nog hoop dat de weersomstandigheden, die dit weekend wat koeler zijn, het team nog zouden kunnen helpen in hun strijd. ‘Ik denk niet dat dat gaat helpen’, zegt Hamilton tegenstrijdig. ‘Dit is een circuit dat een uitdaging vormt voor de banden, maar dit is denk ik de slechtste degradatie die ik hier ooit heb gehad. Ik kan me niet herinneren wanneer ik hier voor het laatst zo'n slechte degradatie had’, aldus de Mercedes-coureur.

Verstappen kan dit weekend in Brazilië zijn zeventiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws