Russell laat het hoofd niet hangen: 'Dat zal een enorme impact op de auto en de banden hebben' Formule 1
Formule 1

Russell laat het hoofd niet hangen: 'Dat zal een enorme impact op de auto en de banden hebben'

Russell laat het hoofd niet hangen: 'Dat zal een enorme impact op de auto en de banden hebben'

Waar Lewis Hamilton vooral een lange zondagmiddag in Brazilië verwacht, wil teamgenoot George Russell het hoofd nog niet laten hangen. De 25-jarige Mercedes-coureur hoopt dat hij beter beslagen ten ijs komt op het Autódromo José Carlos Pace als de temperaturen in São Paulo zakken.

Hamilton gaf na de sprintrace aan dat hij het steeds zwaarder kreeg, en daar kan Russell zich ook wel in vinden. 'Ja, het was ongeveer hetzelfde. We vielen ongeveer op dezelfde manier terug', zegt de jongste van beide Britten, die de vierde plek wel over de streep wist te trekken, terwijl Hamilton in de slotronden terugviel naar de zevende positie, en nog maar nipt een treintje met coureurs achter zich wist te houden.

Russell moest in Mexico nog toezien hoe Hamilton beduidend beter voor de banden zorgde, maar in de sprintrace in Brazilië keerde dat patroon om. 'Ik was best blij met mijn bandenmanagement, maar ik werd echt compleet verrast door de snelheid van de Red Bulls en Lando (Norris, red.). Het is zó uitdagend om deze banden te doorgronden. Het was een vreemde race', zegt de coureur uit King's Lynn.

Russell vreest dat herhaling van succes niet mogelijk is

De Mercedes-coureur won in zijn carrière slechts één sprintrace en één Grand Prix: vorig jaar in Brazilië. Dat lijkt dit jaar niet tot de mogelijkheden te behoren. 'Het lijkt er nu niet op dat we die jongens kunnen uitdagen, en dat is enorm zonde', aldus Russell, die wel één punt van houvast aankaart. 'Het is op zondag echter drie of vier graden kouder. Geloof het of niet, maar dat heeft een enorme impact op de auto en de banden, vooral op de banden. Hopelijk komen de omstandigheden dan naar ons toe, maar daar wil ik niet alles op inzetten, dus we moeten goed begrijpen wat we in de sprintrace verkeerd hebben gedaan. Dit had ik echt niet voorzien.'

Verstappen kan dit weekend in Brazilië zijn zeventiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws