Jos Verstappen trots op prestatie van zijn zoon: 'Hij had er zin in vandaag' Formule 1
Formule 1

Jos Verstappen trots op prestatie van zijn zoon: 'Hij had er zin in vandaag'

Jos Verstappen trots op prestatie van zijn zoon: 'Hij had er zin in vandaag'

Jos Verstappen is heel erg trots op zijn zoon. Max Verstappen wist op zondag immers een heuse inhaalslag te maken om de Grand Prix van België alsnog naar zich toe te trekken. De coureur van Red Bull Racing had al verwacht dat hij dankzij zijn snelheid naar het podium kon rijden, maar een overwinning had hij niet zien aankomen. Verstappen senior denkt dan ook dat de technische richtlijnen geen invloed hebben gehad op de snelheid van Red Bull.

Red Bull bleek aan het begin van het weekend al heel erg snel te zijn en dat werd met elke sessie weer heel erg duidelijk. Verstappen wist echter wel dat hem een flink karwei te wachten stond in de race, aangezien hij te maken zou krijgen met een gridstraf. De Nederlander mocht uiteindelijk starten vanaf de veertiende plek, nadat hij de snelste tijd wist te rijden in de kwalificatie. Vanaf dat moment had de Oostenrijkse renstal ook al de hoop op een goede afloop.

Desondanks leek niemand bij Red Bull rekening te houden met een zege van de regerend wereldkampioen. Verstappen lag na twaalf ronden al aan de leiding van de race en het werd uiteindelijk ook een dominante zege. De vader van de Red Bull-coureur stond na afloop vol trots voor de camera van Viaplay. 'Hij had er zin in vandaag, dat zag je ook wel. We hadden wel verwacht dat hij op het podium zou komen, maar dit was even iets anders.'

Jos Verstappen gaat in op technisch reglement

Meerdere teams hadden gehoopt dat ze vanaf dit weekend wat dichter bij Red Bull zouden komen. De FIA ging in Spa-Francorchamps voor het eerst haar eigen porpoising-maatregel handhaven. Red Bull lijkt echter niet geraakt te zijn door de technische richtlijnen van het bestuursorgaan. 'Er zijn wat veranderingen gekomen. Wij zouden daar het meeste last van hebben, maar volgens mij hebben anderen er meer last van. Het zag er heel sterk uit. Gewoon top, ik ben blij', aldus Jos Verstappen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws