Viaplay-analisten: 'Sprakeloos van de ongekende snelheid, kalmte en perfectie van Verstappen' Formule 1
Formule 1

Viaplay-analisten: 'Sprakeloos van de ongekende snelheid, kalmte en perfectie van Verstappen'

Viaplay-analisten: 'Sprakeloos van de ongekende snelheid, kalmte en perfectie van Verstappen'

Giedo van der Garde en Ho-Pin Tung staan versteld van de overwinning die Max Verstappen heeft weten te boeken op Spa-Francorchamps. De coureur van Red Bull Racing begon vanaf de veertiende positie, maar hij wist de race uiteindelijk comfortabel te winnen. In de twaalfde ronde lag de regerend wereldkampioen al op de eerste plek, waarna het vertrouwen in een zege groeide. De Viaplay-analisten zagen dan ook dat Verstappen alles onder controle had.

In de Viaplay-studio is er alleen maar lof voor de prestatie van de Red Bull-coureur. 'Ik ben sprakeloos van de ongekende snelheid, kalmte en perfectie. Dit was één en al een masterclass. Het is gewoon ongelooflijk wat Max liet zien', steekt Van der Garde van wal bij Viaplay. Tung sluit zich aan bij de woorden van zijn collega. 'Niet alleen de overwinning, maar ook de overmacht en de snelheid die hij had ten opzichte van iedereen was ongelooflijk.'

Na de kwalificatie van zaterdag werd duidelijk dat de Red Bull-bolide een stuk sneller was dan de rest van het veld. Alleen Verstappen geloofde niet direct in een zege, maar Tung denkt dat iedereen er al rekening mee hield. 'Bij iedere ronde die hij eigenlijk gereden heeft, stond er geen maat op. Iedereen in de paddock had eigenlijk wel de verwachting dat hij ging winnen, maar niemand had verwacht dat het zo makkelijk zou gaan. Het leek net alsof hij met een andere auto reed. Het verschil was eigenlijk te groot.'

Van der Garde: 'Alles is onder controle'

Van der Garde is van mening dat de kampioenstrijd al gestreden is. De voormalig Formule 1-coureur ziet Verstappen nog steeds groeien. 'Alles is onder controle. De inhaalacties waren onder controle, de snelste raceronde was onder controle en de pitstops zijn onder controle. Het team heeft zoveel vertrouwen, maar Max heeft dat ook. Pérez kreeg zeventien seconden aan zijn broek, terwijl hij veel verder naar voren mocht starten. Ik vind het ongekend', aldus Van der Garde.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws