'Het Formule 1-team van Stake zet in op nieuw rijdersduo voor 2025' Formule 1
Formule 1

'Het Formule 1-team van Stake zet in op nieuw rijdersduo voor 2025'

'Het Formule 1-team van Stake zet in op nieuw rijdersduo voor 2025'

Staan Valtteri Bottas en Zhou Guanyu in 2025 ook weer voor Stake F1 op de grid? Volgens het Zwitserse Blick.ch zal dit niet het geval zijn. Het team, dat vorig jaar nog als Alfa Romeo door het leven ging, zou twee andere coureurs op het oog hebben. De naam van Ferrari-coureur Carlos Sainz is niet nieuw. De Spanjaard wordt al langer in verband gebracht met een overstap naar Stake, dat vanaf 2026 verdergaat als Audi. De naam van de tweede coureur ligt wat minder voor de hand.

Sinds bekend werd dat Audi de stap naar de Formule 1 gaat zetten, wordt Sainz al als één van de belangrijkste gegadigden voor een stoeltje bij het Duitse merk beschouwd. Nu de drievoudig Grand Prix-winnaar na dit seizoen plaats moet maken voor zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton, is de weg naar Audi vrij. Er zouden echter meerdere teams, waaronder Mercedes en Red Bull Racing, geïnteresseerd zijn in de diensten van de Spanjaard. Blick verwacht echter dat zijn toekomst bij Audi ligt.

Stake lijkt komend jaar echter zelfs afscheid van zowel Bottas als Zhou te willen nemen. Het team dat gevestigd is in Hinwill lijkt in Nico Hülkenberg de ideale teamgenoot van Sainz te zien en zou volgens Blick al bijna rond zijn met de Duitse coureur uit Emmerich. Hülkenberg beschikt over een aflopende verbintenis bij het Amerikaanse team van Haas, maar is met zijn 36 jaar inmiddels niet meer de jongste en heeft nog nooit op het podium gestaan.

Slecht nieuws voor Bottas en Zhou

Mochten de verhalen kloppen, dan betekent dit dus het einde van Bottas en Zhou bij Stake. Beide coureurs kunnen dan op zoek gaan naar een nieuwe werkgever. Dit zal voor Bottas, die een bewezen Grand Prix-winnaar is, mogelijk iets makkelijk zijn dan voor Zhou, die in de afgelopen seizoenen nog nauwelijks heeft weten te imponeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws