Hill acht Pérez niet kansloos tegen Verstappen: 'Heeft een betere kans dan wie dan ook' Formule 1
Formule 1

Hill acht Pérez niet kansloos tegen Verstappen: 'Heeft een betere kans dan wie dan ook'

Hill acht Pérez niet kansloos tegen Verstappen: 'Heeft een betere kans dan wie dan ook'

Damon Hill sluit niet uit dat Sergio Pérez Max Verstappen kan verslaan in het gevecht om de wereldtitel. De wereldkampioen van 1996 denkt dat de Mexicaan de lastigste teamgenoot is die Verstappen ooit heeft gehad. De Brit vindt dat Pérez er ook zeker voor moet gaan. Daarnaast heeft de voormalig wereldkampioen een opvallende kijk op de toekomst van Adrian Newey.

In Saoedi-Arabië greep Pérez zijn eerste overwinning van het seizoen. De Mexicaan versloeg Verstappen, die zich wel een weg naar voren moest banen vanaf P15 en trok de stand qua overwinningen in 2023 weer gelijk. Verstappen bleek in de tweede helft van de race niet in staat om het gat van vijf seconden naar zijn teamgenoot te dichten. Hill geeft Pérez dan ook een redelijke kans om de Nederlander van de wereldtitel te houden.

'Ik denk dat hij een betere kans heeft dan wie dan ook', opent Hill in de F1 Nations-podcast. 'Max heeft al zijn teamgenoten tot dusver ruimschoots verslagen, maar Checo bewijst een wat pittigere tegenstander te zijn. Hij lijkt beter om te kunnen gaan met de lastige situatie binnen Red Bull en hij is bereid om te blijven glimlachen, maar wel te vechten om te doen waarvoor hij is gekomen. Hij heeft het recht om voor de wereldtitel te vechten. Hij is het aan zichzelf verplicht om daarvoor te gaan en ik denk dat interessant wordt als teams hun coureurs gaan vertellen wat ze moeten doen.'

Hill heeft opvallende kijk op handelswijze Newey in Bahrein

De titelstrijd lijkt in 2023 vooral te gaan tussen de coureurs van Red Bull en daar speelt Adrian Newey een zeer belangrijke rol in. 'Hij is met afstand de beste ontwerper in de geschiedenis van de Formule 1. Zijn slagingskans is ongelofelijk', is Hill lovend over zijn landgenoot. 'Met elk team, waarvoor hij heeft gewerkt, won hij constructeurskampioenschappen en won hij wereldtitels met één van de coureurs. Ik weet niet eens meer hoeveel het er waren, dus hij is een sleutelfiguur. Hij zou van onschatbare waarde zijn voor ieder team.'

Toch valt Hill ook nog iets bijzonders op aan Newey. De voormalig wereldkampioen zag de topontwerper, die over een aflopend contract beschikt, in Bahrein enige tijd met zijn klembord in de hand voor één van de auto's van Mercedes staan. Hill vraagt zich af waarom Newey zo lang naar de vleugel van de W14 stond te kijken. 'Hij heeft al de meest dominante auto. Waarom kijkt hij naar de Mercedes? Keek hij echt naar de voorvleugel of stond hij daar om te laten weten: ik ben geïnteresseerd? Wilde hij dat misschien zeggen?, speculeert hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws