Was overwinning Pérez in Saoedi-Arabië afgesproken? 'Dat komt niet bij Verstappen vandaan' Formule 1
Formule 1

Was overwinning Pérez in Saoedi-Arabië afgesproken? 'Dat komt niet bij Verstappen vandaan'

Was overwinning Pérez in Saoedi-Arabië afgesproken? 'Dat komt niet bij Verstappen vandaan'

Robert Doornbos en Jack Plooij beweren dat Sergio Pérez tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië een spelletje heeft gespeeld. De tweede rijder van Red Bull Racing zou zelf namelijk ook hebben geprobeerd om de snelste ronde te rijden, die uiteindelijk naar Max Verstappen ging. Ook suggereerde oud-Formule 1-teambaas Eddie Jordan dat de overwinning van Pérez afgesproken was, maar dat wil Plooij niet geloven.

'Pérez heeft eigenlijk wel weer een spelletje gespeeld', begint Doornbos in het Race Café op Ziggo Sport. 'Natuurlijk heeft hij het geweldig gedaan en rijdt hij waanzinnig op stratencircuits. Pole en winnen is top, maar die hattrick (met snelste tijd, red.) was dichterbij dan hij hier deed vermoeden. Na afloop bleek dat ook hij zijn best heeft gedaan om die snelste tijd te rijden, alleen maakte hij een foutje. Max kwam natuurlijk na hem over de finish, en die pakt hem alsnog.'

Plooij: 'Verstappen wil winnen, altijd'

Eerder deze week vertelde Jordan dat Red Bull niet wilde dat Verstappen zou winnen. 'Achteraf wordt er ook gezegd dat er een afspraak is geweest dat als Pérez schoon wegrijdt en de hele race op kop rijdt, dat hij hem mocht winnen van het team. Dat schijnt afgesproken te zijn voor de race', doelt Plooij op de woorden van Jordan, die hij niet gelooft. 'Tuurlijk komt dat bij Checo vandaan, dat komt niet bij Max vandaan. Die wil winnen, altijd. Er zijn heel veel dingen na afloop van die race gebeurd.'

Momenteel staat Pérez één punt achter Verstappen. Als de Mexicaan wel de snelste ronde had gepakt, stond hij bovenaan. Ondanks dat is het vertrouwen er niet minder om. 'Die Mexicanen geloven nog steeds dat hij wereldkampioen kan worden', aldus Plooij. Doornbos vult aan: 'Als hij deze pace volhoudt op alle circuits, wat niet het geval gaat zijn, maar op stratencircuit matcht hij wel gewoon in pace.' Plooij verwacht dat Pérez dit kunstje 'drie of vier keer' kan herhalen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws