Volgende tegenvaller Ferrari? 'Correlatieproblemen bij laatste upgrade' Formule 1
Formule 1

Volgende tegenvaller Ferrari? 'Correlatieproblemen bij laatste upgrade'

Volgende tegenvaller Ferrari? 'Correlatieproblemen bij laatste upgrade'

Volgens de Italiaanse tak van Motorsport.com kampt Ferrari met correlatieproblemen tussen de windtunnel en de realiteit. Het team zou op het Circuit de Barcelona-Catalunya weinig hebben teruggezien van de hoopgevende resultaten uit de simulaties. Zo lijkt het toch al geplaagde Ferrari voor nog maar weer eens een nieuwe uitdagingen te komen staan.

Hoewel onder andere Ferrari-coureur Carlos Sainz eerder al heeft aangegeven dat het ontwikkelingspotentieel van het Ferrari-concept lager ligt dan dat van de RB19 van Red Bull Racing, heeft Frédéric Vasseur, die afgelopen winter als nieuwe teambaas werd aangetrokken, meermaals zijn vertrouwen in de SF-23 uitgesproken. Toch leek Ferrari afgelopen weekend met de nieuwe sidepods een stap in de richting van het Red Bull-concept te zetten.

Bij Charles Leclerc leverde dat een dramatisch weekend op. De Monegask kwalificeerde zich op zaterdag op de laatste startrij, en op zondag werd er zelfs voor gekozen om deze laatste startrij in te ruilen voor een start vanuit de pitstraat, nadat de achterkant van zijn Ferrari-bolide werd vervangen omdat Leclerc ervan overtuigd was dat er iets niet klopte aan zijn auto. Punten leverde het niet op, want zelfs een tijdstraf van Yuki Tsunoda was onvoldoende om Leclerc tot een toptienfinish te promoveren. Aan de andere kant van de garage verging het Carlos Sainz op zaterdag nog stukken beter met een tweede startplek, maar de Spanjaard moest op zondag ook toezien hoe niet alleen Red Bull, maar ook Mercedes veel te snel was.

Ferrari in stormachtig vaarwater

Volgens Motorsport.com vond het team in de windtunnel nog twaalf load points, wat gelijk zou staan aan drie tot vier tienden tijdwinst per ronde, maar zag het daar op het circuit niks van terug. 'De kapitein probeert de controle over zijn schip te behouden in het oog van de storm. Hij heeft het roer in handen, maar het is lastig om te zeggen of hij de juiste richting invaart. Hij accepteert niet dat de SF-23 een volledig verkeerde auto is en houdt vast aan het doorontwikkelen van de SF-23, ook al lijkt deze auto slechter dan de auto die we tot en met Monaco zagen.'

Vasseur hoopt nu de Pirelli-testdagen te kunnen gebruiken om antwoorden te krijgen over het potentieel van de auto. 'Het klopt dat de SF-23 de hele dag in dezelfde configuratie moet zijn om de mannen van Pirelli de kans te bieden om het gedrag van de verschillende banden te analyseren, maar gisteren heeft Leclerc tweeëneenhalve raceafstand afgelegd, waarmee hij veel data heeft vergaard over hoe de upgrades werken. Vandaag zal Sainz datzelfde herhalen', aldus Motorsport Italia.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws