Stroll nog niet tevreden over zijn auto: 'Ik moet nog comfortabeler worden met de auto' Formule 1
Formule 1

Stroll nog niet tevreden over zijn auto: 'Ik moet nog comfortabeler worden met de auto'

Stroll nog niet tevreden over zijn auto: 'Ik moet nog comfortabeler worden met de auto'

Lance Stroll worstelt nog steeds met zijn auto, ondanks de grote update die het team in Spanje introduceerde. De Canadees staat momenteel in de schaduw van teamgenoot Sebastian Vettel, die vanwege corona zelfs twee Grands Prix moest overslaan. Stroll geeft aan dat het voor hem lastiger is dan voorgaande jaren om in zijn ritme te komen, en dat er nieuwe updates aan zitten te komen.

Stroll heeft het momenteel moeilijk in de Formule 1. De Canadees wordt overklast door teamgenoot Vettel, met name tijdens de kwalificatie. De Duitser mistte begin dit jaar twee wedstrijden vanwege corona, maar heeft Q3 vaker gehaald dan Stroll. Alleen in Miami was de Canadees de snellere in de kwalificatie. Ook heeft Stroll al de nodige schade veroorzaakt aan zijn bolide.

In Barcelona kwam Aston Martin met een grote update, de zogenaamde groene Red Bull, en sindsdien lijken de prestaties te verbeteren voor het team. Stroll geeft echter aan tegen Motorsport nog veel te worstelen met zijn auto: 'We leren altijd iets, maar ik moet nog comfortabeler worden met de auto. Ik voel me nog niet helemaal vertrouwd en voel ook niet de precisie of voorspelbaarheid van de auto. Ik denk dat we meer richting vorig jaar moeten gaan. Toen was het voorspelbaarder en voelde het beter. Op dit moment worstel ik, maar ik blijf hard werken met mijn engineers om het probleem op te lossen.'

Updates komen eraan voor Aston Martin

Op de vraag van Motorsport of het probleem met name aan de afstelling van de wagen ligt, antwoordt Stroll: 'Het ligt aan de karakteristieken van de auto. De auto is zeer stijf en dat ligt misschien een klein beetje aan de afstelling. Ik rij niet in de andere auto's, dus ik heb geen idee. We moeten eraan blijven werken en beetje bij beetje meer begrijpen. Het is voor mij op dit moment lastiger dan in de voorgaande jaren om in een ritme te komen', aldus de Aston Martin-coureur. Volgens Stroll komen er binnenkort weer updates aan: 'Downforce en andere dingen komen. Alle beetjes gaan helpen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws