Hill waarschuwt Ferrari: 'De angel moet er nú uit' Formule 1
Formule 1

Hill waarschuwt Ferrari: 'De angel moet er nú uit'

Hill waarschuwt Ferrari: 'De angel moet er nú uit'

Damon Hill denkt dat Ferrari op Circuit Silverstone terug kan slaan. De Italiaanse renstal heeft een reeks matige Grands Prix achter de rug, en moet het voordeel dat Red Bull Racing heeft nu om zien te keren. De Grand Prix van Groot-Brittannië vormt een belangrijke race die halverwege het seizoen valt, en wil Ferrari de wereldtitel nog in zicht houden dan moeten ze aankomend weekend uitblinken volgens de enkelvoudig wereldkampioen.

Ferrari is al enkele keren getroffen door betrouwbaarheidsproblemen. Hierdoor moest Charles Leclerc de Grand Prix van Canada vanaf de laatste plek starten, bijvoorbeeld. Vervelend voor het team uit Maranello, maar Hill waarschuwt dat een vergelijkbaar scenario plots op kan spelen bij de directe titelconcurrent, Red Bull: 'Vergeet niet dat Red Bull ook technische problemen gekend heeft.'

'Zij zijn ook enkele keren uitgevallen. Dit is absoluut een belangrijk punt in deze titelstrijd', beargumenteert de Engelsman. Met name in de eerste races van 2022 liep het bij de Oostenrijkse renstal moeizaam, met twee uitvalbeurten voor Max Verstappen in de eerste drie wedstrijden van het jaar. Sindsdien hebben ze zich aardig herpakt.

Hill: 'Ferrari moet de angel eruit halen'

Ferrari moet die goede vorm van Red Bull zien te breken en zelf het voortouw nemen. 'Silverstone luidt het middelste deel van de kalender in, de hamburger op het broodje. Ferrari moet nu de angel eruit zien te halen', waarschuwt Hill. Lukt dit ze niet dan kan Red Bull als een soort stoomtrein door blijven walsen en de voorsprong in beide kampioenschappen vergroten.

'Red Bull heeft het voordeel naar zich toegetrokken dat Ferrari eerst had. Ze hebben de snelheid ze hebben de coureurs. Ze hebben alleen een fractie meer pace nodig, misschien vinden ze die wel op dit circuit', concludeert Hill. Wel heeft Silverstone veel rechte stukken, wat in theorie Red Bull in de kaart zou moeten spelen.

Krijg bijna drie keer je inzet terug als Verstappen poleposition pakt in Groot-Brittannië

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws