Sainz vestigt hoop op dunne achtervleugel in topsnelheid-strijd met Red Bull Formule 1
Formule 1

Sainz vestigt hoop op dunne achtervleugel in topsnelheid-strijd met Red Bull

Sainz vestigt hoop op dunne achtervleugel in topsnelheid-strijd met Red Bull

Carlos Sainz weet niet of de nieuwe achtervleugel van Ferrari doorslaggevend zal zijn in de zoektocht naar de topsnelheid van Red Bull Racing. Op het rechte stuk zijn de Red Bulls sneller dan de Ferrari's, wat bijvoorbeeld voorkwam dat Sainz Max Verstappen kon passeren in Canada. Of dat met de nieuwe editie van het onderdeel wél gelukt was, weet de Spanjaard ook niet.

'Het zou geen doorslaggevende wijziging moeten zijn betreffende onze topsnelheid en efficiëntie', laat Sainz weten als Autosport hem vraagt om zijn licht te schijnen op de verbetering. Ferrari heeft de Madrileen een dunne achtervleugel geboden, en met die technische aanpassing is hij blij: 'Elke stap die we zetten, maakt ons competitiever.'

Waar Red Bull gedurende race geregeld de overhand lijkt te hebben, is het Ferrari dat tijdens de kwalificatie meer snelheid heeft. Dat voordeel is dan ook iets waar de Oostenrijkse concurrenten volgens Sainz naar kijken: 'Ik denk dat zij wel degelijk naar onze kwalificatiesnelheid kijken en zicht afvragen: hoe kunnen wij die snelheid evenaren? Het gaat erom dat je daarin een balans ziet te vinden.'

'We jagen op elkaar en blijven op zoek gaan naar manieren om te verbeteren. In de ontwikkeling is dus ook een mooie strijd gaande', zo geniet hij van het feit dat de twee teams in de fabriek ook nek-aan-nek gaan. Red Bull introduceerde op haar beurt weer aerodynamische aanpassingen aan de achterkant van het chassis die de RB18 gestroomlijnder moeten maken.

Sainz met achtervleugel in Canada

Had Sainz de achtervleugel van Silverstone tot zijn beschikking gehad in Montreal, had hij dan wél kunnen winnen? 'Ik denk het niet. Ik denk dat de snelheid er heel het weekend was. We hebben naar mijn idee dus gebruik gemaakt van de juiste vleugel', concludeert hij. Wellicht dat hij weer snelheid ingeleverd had in de bochtige sectoren wanneer hij voor een kleinere achtervleugel was gegaan.

Krijg bijna drie keer je inzet terug als Verstappen poleposition pakt in Groot-Brittannië

Zet in bij Bet365 en ontvang een welkomstbonus van 100 euro.

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws