Ferrari test nieuwe update voor GP Miami: Italiaanse renstal kijkt af bij Red Bull Formule 1
Formule 1

Ferrari test nieuwe update voor GP Miami: Italiaanse renstal kijkt af bij Red Bull

Ferrari test nieuwe update voor GP Miami: Italiaanse renstal kijkt af bij Red Bull

Voor Ferrari is het nog even wachten op het grote updatepakket die op de F1-75 komt in Barcelona, maar voor de Grand Prix van Miami zal de bolide ook al wat veranderingen ondergaan. De Italiaanse renstal wil immers porpoising tegengaan. Mattia Binotto had al aangeven dat er een nieuwe achtervleugel op de auto komt, maar dat is niet de grootste verandering die Ferrari meeneemt. Het team heeft namelijk afgekeken bij Red Bull Racing.

Tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna leed Ferrari in eigen huis een pijnlijke nederlaag. Voor de renstal ging de focus wel weer direct naar de volgende taak. Ferrari moest immers de nieuwe banden van Pirelli voor het 2023-seizoen testen en van de gelegenheid maakte de Scuderia dankbaar gebruik. Ferrari heeft op het moment nog steeds heel erg veel last van porpoising, maar in de windtunnel kan dit fenomeen niet goed nagebootst worden. Ferrari bracht dus een aangepast vloer mee naar het circuit van Salerno, weet La Gazzetta dello Sport.

Ferrari spiekt bij Red Bull

Voor deze aangepast vloer heeft de Italiaanse renstal nauwlettend gekeken naar de auto van Red Bull. De Oostenrijkse renstal lijkt op het moment weinig last te hebben van het stuiteren en dat komt mede dankzij zogeheten skates, die lijken op metalen strips, die in de lengte over de onderzijde van de vloer lopen. Het zal te ver gaan om te zeggen dat dit dé manier is waarop Red Bull porpoising heeft weten te elimineren, aangezien het probleem een stuk complexer is. Desalniettemin is het niet vreemd dat Ferrari experimenteert met deze oplossing.

Het probleem met het stuiteren werkt enigszins paradoxaal, omdat grondeffect het beste werkt wanneer de auto een zo laag mogelijke rijhoogte heeft, maar dan treedt porpoising juist op. De metalen strip zorgt ervoor dat de auto altijd een minimale rijhoogte heeft. Bovendien helpen de skates met het dempen van de schommelingen in het stuiteren. Zo elimineren de skates niet alleen de mate van stuiteren, maar hebben de auto's er zichtbaar minder last van. Deze kleine verandering moet Ferrari helpen om de afstelling van de auto te optimaliseren tijdens de Grand Prix van Miami.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws