Szafnauer claimt rol in succesverhaal Aston Martin: 'Wie heeft die mensen aangenomen?' Formule 1
Formule 1

Szafnauer claimt rol in succesverhaal Aston Martin: 'Wie heeft die mensen aangenomen?'

Szafnauer claimt rol in succesverhaal Aston Martin: 'Wie heeft die mensen aangenomen?'

Otmar Szafnauer heeft aangegeven dat hij wel degelijk een hand heeft gehad in het huidige succes van Aston Martin. De teambaas is momenteel werkzaam bij Alpine, dat momenteel zesde staat in het kampioenschap, zegt dat hij de bewierookte ingenieurs van de Britse renstal heeft aangenomen voor zijn vertrek. Nu moet hij met Alpine proberen om dezelfde progressie te laten zien als Aston Martin.

Aston Martin is op dit moment een stuk beter bezig dan Alpine. De Britse renstal ontvangt dan ook veel lof, terwijl Alpine, mede door de eigen CEO, veel kritiek te verwerken krijgt. 'Er wordt veel gesproken over Dan Fallows en Eric Blandin en hun werk aan de huidige auto, maar wie heeft hen aangenomen?', wordt een licht cynische Szafnauer geciteerd door SoyMotor. Samen met hen zijn ook andere technici van Red Bull of Mercedes naar het team in Silverstone gekomen.'

De Amerikaan heeft geen minuut samen kunnen werken met de nieuwe mensen bij Aston Martin. 'Er ging veel tijd overheen voordat deze nieuwe mensen een verschil konden maken, omdat ze zich eerst moesten houden aan de gardening leave.' Deze gardening leave duurt vaak ruim een jaar voor prominente figureren binnen de Formule 1-teams. Szafnauer stapte zelf na onenigheid met Lawrence Stroll op en vertrok vervolgens naar het team van Alpine, waardoor hij geen onderdeel uitmaakt van het succes van de Britse renstal.

Alpine heeft nog drie seizoenen om aan de top te komen

Alpine moet nu gaan jagen op Aston Martin en het team wil dezelfde groei doormaken. De verouderde simulator en windtunnel zijn echter aan vervanging toe. 'Die van ons is een tweedehands model gekocht van McLaren. Maar het zal minstens anderhalf jaar duren, misschien wel twee, voordat we een nieuwe hebben.' Alpine heeft dan nog wel voldoende tijd om binnen honderd Grands Prix weer aan de top te staan. 'We hebben nog 75 Grands Prix voor ons, wat overeenkomt met drie seizoenen', aldus Szafnauer.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws