Hoe laat begint de Grand Prix van Emilia-Romagna 2024? Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de Grand Prix van Emilia-Romagna 2024?

Hoe laat begint de Grand Prix van Emilia-Romagna 2024?

De Formule 1 is alweer bezig aan het zevende Grand Prix-weekend van 2024, en Imola geldt pas als eerste Europese bestemming. Dat zorgt ervoor dat de Nederlandse kijker niet vroeg uit de veren hoeft, of in de avond tegen de slaap hoeft te vechten, maar dat het gewoon een traditionele racemiddag wordt, met genoeg aanwezige ingrediënten voor een spannende krachtmeting.

De Grand Prix van Emilia-Romagna gaat om 15:00 uur Nederlandse tijd van start, althans de opwarmronde. Max Verstappen zal het veld dat rondleiden over het circuit in Imola, en zo'n drie minuten later nemen de coureurs weer plaats op hun startplek, om zich te prepareren voor het hoofdmenu van het Grand Prix-weekend.

De coureurs moeten 63 ronden afwerken op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari, en zonder onderbrekingen mag er op een raceduur van zo'n uur en 25 minuten gerekend worden. De kans is echter groot dat er wél onderbrekingen komen. In 2020, 2021, en 2022 zagen we al genoeg incidenten, en ook op de openingsdagen van het weekend was het regelmatig prijs, al verliep de kwalificatie zelf zonder rode vlaggen.

Favorieten in de top drie

De kopmannen van de drie sterkste teams zijn in de top drie terug te vinden, nadat Oscar Piastri een gridstraf ontving en teruggezet werd naar de vijfde startplek. Max Verstappen stuntte met zijn achtste poleposition op rij, maar Red Bull Racing, McLaren, en Ferrari zijn aan elkaar gewaagd, en het lijkt er dan ook op dat Lando Norris en Charles Leclerc vanaf plekken twee en drie ook serieus mogen hopen op een overwinning.

Achter het drietal zorgen Carlos Sainz en Oscar Piastri voor rugdekking voor hun kopmannen, terwijl Sergio Pérez vanuit het middenveld moet komen. Pérez miste Q3, en zal als elfde aan de race beginnen. De Mexicaan moet vooral hopen op schadebeperking, en zal juist hopen op een gunstige Safety Car-periode. De kans is ook aanwezig dat de Red Bull-coureur voor een alternatieve strategie gaat kiezen.

Opstapklassen

De fanatieke racefan hoeft in de ochtenduren echter ook niet lang op actie te wachten. De Formule 3 gaat al om 08:30 uur van start met de hoofdrace, waarbij onder meer Red Bull-toptalent Arvid Lindblad van de partij is. Vervolgens is het om 10:00 uur al de beurt aan de Formule 2, waarbij onder meer Andrea Kimi Antonelli en Oliver Bearman van de partij zijn.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws