Hülkenberg lacht om beschuldiging uit Engeland: 'Ik bewees Verstappen een dienst terug' Formule 1
Formule 1

Hülkenberg lacht om beschuldiging uit Engeland: 'Ik bewees Verstappen een dienst terug'

Hülkenberg lacht om beschuldiging uit Engeland: 'Ik bewees Verstappen een dienst terug'

Nico Hülkenberg heeft het goed naar zijn zin in de Formule 1, en dat was in Imola niet anders. De kwalificatiespecialist was wederom van de partij in Q3, en verzekerde zich dus van een goede uitgangspositie voor de race. Die Q3-deelname had hij aan Max Verstappen te danken, en daarom gaf hij de Nederlander weer een mooi cadeautje terug.

Hülkenberg maakte recentelijk zijn overstap naar Audi, dan wel Stake, bekend voor 2025. Bij Audi zal men zich in de handen wrijven bij het zien van het niveau van een van de oudste coureurs op de grid. Hülkenberg pakte in vier van de laatste vijf weekenden punten, en kan die reeks uitbreiden in Italië met een tiende startplek. 'We doen te veel interviews, je bent je stem al kwijt', zo grapt Hülkenberg meteen na afloop van de kwalificatie bij F1TV naar Lawrence Barretto. 'We doen allebei te veel interviews, maar jouw stem is zwakker', knipoogt de Duitser.

In Q3 was Hülkenberg dus wel de langzaamste coureur, dus honderd procent tevreden is hij niet. 'Het ging goed, en het was positief om weer in de top tien te staan. Ik ben alleen niet echt blij met Q3, met die laatste ronde. Je zit op dit circuit in de kwalificatie wel constant op het randje, en daar genoot ik van, dus ik heb vrede met dit resultaat, en in de Grand Prix zal ik natuurlijk proberen om deze plek te verdedigen. We moeten even kijken wat de omstandigheden in de race zullen zijn, en zien wat haalbaar is.'

Haas sloot 2023 nog af als hekkensluiter, maar staat nu, vooral dankzij Hülkenberg, solide op de zevende plek, en ook dit weekend gaat het weer prima. 'Het zag er op vrijdag al oké uit. We zagen dat de laatste vijf teams heel erg aan elkaar gewaagd zijn, en binnen een tiende van elkaar zitten. Dat kan in de race voor een status quo zorgen, maar een goede kwalificatie en een goede startpositie zijn daardoor des te belangrijker.'

Verstappen helpen en andersom

Bij de collega's van Sky Sports F1 ging het echter vooral over Hülkenbergs bijdrage aan de poleronde van Verstappen. 'We horen dat je Max Verstappen een slipstream gegeven hebt, en dat Oscar Piastri zonder die slipstream op poleposition zou hebben gestaan', aldus presentatrice Nathalie Pinkham. 'Max en ik hebben elkaar tijdens deze kwalificatie geholpen. Hij hielp mij een paar keer tijdens Q2 en ik bewees hem hier een dienst terug', zegt Hülkenberg lachend bij de beelden waarbij goed te zien is dat Verstappen veel tijd wint dankzij het sleepje van de 36-jarige coureur.

Hoewel veel Engelse fans ook onder het bericht negatief reageren op de actie van Hülkenberg, is hij zich van geen kwaad bewust. 'Soms heb je de steun van je collega's nodig', grinnikt Hülkenberg. Oscar Piastri riskeert nog een gridstraf vanwege het blokken van Hülkenbergs teamgenoot Kevin Magnussen, dus Lando Norris had toe kunnen slaan, ware het niet dat Hülkenberg Verstappen nog even een cadeautje teruggaf.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws