Tanabe: 'Met AlphaTauri én Red Bull meer te halen uit motorpakket in Qatar' Formule 1
Formule 1

Tanabe: 'Met AlphaTauri én Red Bull meer te halen uit motorpakket in Qatar'

Tanabe: 'Met AlphaTauri én Red Bull meer te halen uit motorpakket in Qatar'

Toyoharu Tanabe denkt dat er nog tijd te winnen valt voor Red Bull Racing en AlphaTauri. Vanuit Honda gaat alle data van de vrijdag vanavond geanalyseerd worden, om op de zaterdag deze wijzigingen door te voeren. Er staat de motorleverancier van de teams uit respectievelijk Milton Keynes en Faenza dus een zware avond te wachten, die hopelijk zijn vruchten afwerpt tijdens de kwalificatie.

'De eerste twee trainingssessies op Losail International Circuit werden verreden onder totaal verschillende omstandigheden. De eerste training vond plaats in daglicht, de tweede bij het onder gaan van de zon. Er was dan ook een significant temperatuurverschil te merken', zo analyseert de Japanner op Honda Racing de eerste sessies van het Grand Prix-weekend te Qatar.

Dat temperatuurverschil heeft gevolgen voor de F1-bolides in de vorm van bandengebruik en koeling. Tanabe: 'De tweede vrije training was daardoor het meest relevant, gezien die sessie om dezelfde tijd plaatsvond als dat de race plaats zal vinden op zondag. Dit is de eerste keer dat de Formule 1 in Qatar racet, dus het was belangrijk voor de coureurs om zo veel mogelijk ronden te rijden.'

Honda aan de slag

Het wordt geen rustige avond voor Honda. De nieuwe data moet verwerkt worden en naar aanleiding van die data zal morgen tijd gevonden worden, hoopt de technisch directeur: 'We gaan de verzamelde data vanavond analyseren. Het is namelijk duidelijk dat er meer performance gevonden kan worden met het huidige auto-motorpakket voor de kwalificatie en de race met beide teams.'

Denk je dat Pérez de snelste ronde rijdt in Qatar. Zet in en krijg 5,00 keer je inzet terug!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws