Honda met vraagtekens over motorsituatie Mercedes: 'Dat is niet precies duidelijk' Formule 1
Formule 1

Honda met vraagtekens over motorsituatie Mercedes: 'Dat is niet precies duidelijk'

Honda met vraagtekens over motorsituatie Mercedes: 'Dat is niet precies duidelijk'

Het is volgens Toyoharu Tanabe niet helemaal duidelijk wat Mercedes precies aan het doen is met de motorwissels. De Formule 1-directeur van Honda vindt het opmerkelijk dat Valtteri Bottas in twee opeenvolgende races, Italië en Rusland, met twee nieuwe motoren verschijnt aan de start van de race. Toch wil hij niet gelijk de link leggen naar een motorwissel voor Lewis Hamilton.

Tijdens het Grand Prix-weekend in Monza moest Bottas overschakelen naar een vierde krachtbron, wat hem een gridstraf opleverde. Twee weken later in Rusland moest de Mercedes-coureur wederom een nieuw exemplaar krijgen, reden genoeg voor het Japanse AS-Web om aan Tanabe te vragen wat er aan de hand is bij de concurrent.

'Ik weet niet precies in hoeverre de motor (van Bottas in Monza, red.) echt definitief klaar is, maar als ze er mee zeggen dat hij niet meer gebruikt kan worden, dan begrijp ik de keuze om een nieuwe motor te geven aan de bestuurder', weet de Japanner. Toch zet Tanabe vraagtekens bij het verhaal. 'Ik weet de reden voor de vervanging natuurlijk niet, en ik weet niet of Hamilton hem om dezelfde reden zal moeten vervangen, dat is niet precies duidelijk.'

Mogelijke motorwissel voor Hamilton in 2021

Tanabe tempert met zijn uitspraken de verwachtingen van Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko, die er al van overtuigd is dat Hamilton dit seizoen nog een extra krachtbron nodig zal hebben. De man uit Graz heeft naar eigen zeggen informatie verkregen uit het Mercedes-kamp, waaruit blijkt dat de Duitse renstal zich opmaakt voor nóg een motorwissel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws