Wolff weigert in te gaan op vermoedens Red Bull over motorwissel Hamilton Formule 1
Formule 1

Wolff weigert in te gaan op vermoedens Red Bull over motorwissel Hamilton

Wolff weigert in te gaan op vermoedens Red Bull over motorwissel Hamilton

Toto Wolff heeft geweigerd informatie vrij te geven over een mogelijke motorwissel bij Lewis Hamilton. Nadat Max Verstappen al voor een nieuwe Honda-krachtbron ging in Rusland zou er volgens Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko ook een gridstraf van de Engelsman in de lucht hangen. Lachend reageert hij op de vermoedens van zijn landgenoot.

'Ik heb nooit tegen jullie gelogen en zal dat ook nu niet doen', als er bij de Mercedes-teambaas gehengeld wordt naar nieuws over een potentiële motorwissel van Hamilton. Het is geen hele gekke gedachte om aan te nemen dat Mercedes dat aan het overwegen is. Een teleurstellende kwalificatie eindigde immers in een vierde startplek voor Hamilton wat een overwinning onwaarschijnlijker maakt.

Of Mercedes erover na aan het denken is, wordt uit het gesprek met de Oostenrijker niet duidelijk. Formel1 vangt bot bij de teambaas: 'Helaas kan ik daar op dit moment geen antwoord op geven, het antwoord van een politicus.' Zou Hamilton de motorwissel wél pakken dan zou hij als twintigste starten aan de Russische Grand Prix, wat hem dus direct achter Verstappen zou plaatsen.

Marko vermoedt motorwissel Mercedes

De vragen over de motorwissel zijn blijkbaar gevoed met een suggestie die Red Bull-adviseur Marko eerder die dag in de media had gedaan. De man uit Graz stelde zich voor dat de Duitse titelconcurrenten het aan het overwegen zijn. Wolff reageerde met een brede grijns op het gezicht op de vermoedens van Marko: 'Nou, als hij dat zegt! Dan gaan we maar eens kijken wat we morgen doen!'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws