'Red Bull heeft pas achttien procent van ontwikkelingsbudget uitgegeven' Formule 1
Formule 1

'Red Bull heeft pas achttien procent van ontwikkelingsbudget uitgegeven'

'Red Bull heeft pas achttien procent van ontwikkelingsbudget uitgegeven'

Red Bull Racing heeft pas circa achttien procent van haar volledige ontwikkelingsbudget uitgegeven in het begin van het 2022-seizoen. Na de Grand Prix van Miami zette Ferrari-teambaas Mattia Binotto vraagtekens bij de ontwikkelingsslag van de Oostenrijkse renstal, en dat de snelheid waarmee nieuwe onderdelen aangeleverd worden door het team financieel gezien nooit vol te houden is. Nu blijkt dat de aannames van de Italiaan ongegrond zijn.

Red Bull heeft er al een flinke hoeveelheid wijzigingen op zitten. In de tweede wintertestweken, te Barcelona, kwam het team van Max Verstappen al aan met een flinke hoeveelheid aan geplande aerodynamische wijzigingen. Sindsdien is de renstal uit Milton Keynes bijna elk weekend wel met wat nieuws op de proppen gekomen om de Nederlander en teamgenoot Sergio Pérez met een competitief voordeel de wedstrijden in te sturen.

Dit trok de aandacht van Binotto, die verbaasd is over de ontwikkelingssnelheid van de directe concurrenten. De teams opereren onder een budgetplafond, wat betekent dat de uitgaven beperkt moeten blijven. Toch lijkt Red Bull met haar mate van ontwikkeling niet uit de bocht te schieten op financieel gebied. RacingNews365 meldt namelijk dat Red Bull nu op zo'n achttien procent van het totale ontwikkelingsbudget zit, na iets minder dan één vijfde van het jaar.

Red Bull plant verbeteringen voor Barcelona én Silverstone

Daarmee is er voor het team dus nog voldoende financiële ruimte om ook in de rest van het seizoen wijzigingen aan te brengen aan de RB18. In het ontwikkelingsschema is rekening gehouden met een nieuw pakket voor Barcelona, waar concurrent Ferrari eveneens met wijzigingen aan haar materiaal aan zal treden. De ontwikkelingsslag van het Oostenrijkse team lijkt dus niet te vertragen.

Daarnaast wordt gesuggereerd dat Red Bull voor haar semi-thuisrace in Silverstone met een flink upgradepakket voor de dag komt. De ingenieurs hebben voor die wedstrijd, die begin juli plaatsvindt, een introductie van een nieuwe aerodynamisch pakket in gedachten dat de Red Bull-coureurs halverwege het jaar een duwtje in de rug moet bieden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws