Horner denkt dat gerucht Red Bull moest destabiliseren: 'Normale praktijk in deze paddock' Formule 1
Formule 1

Horner denkt dat gerucht Red Bull moest destabiliseren: 'Normale praktijk in deze paddock'

Horner denkt dat gerucht Red Bull moest destabiliseren: 'Normale praktijk in deze paddock'

Christian Horner kan lachen om de geruchten rondom de relaties binnen Red Bull Racing die dit jaar de wereld in werden geholpen. De teambaas van de Oostenrijkse renstal zou volgens deze speculaties af willen van Helmut Marko, maar dat kan volgens Horner niet verder van de waarheid liggen. De Brit denkt dat mensen gewoon probeerden te stoken om het uitstekend presterende Red Bull te destabiliseren. Iets wat, gezien de prestaties dit seizoen, niet is gelukt.

Voor het Grand Prix-weekend in de Verenigde Staten kwam het Braziliaanse Globo naar buiten met een gerucht over de relatie tussen Horner en Marko. Het medium gaf aan dat de teambaas van Red Bull en Marko op zoek waren naar meer macht binnen het team. Horner wilde op zijn beurt er zelfs voor zorgen dat de adviseur van het team niet meer werkzaam zou zijn voor Red Bull. Na het overlijden van eigenaar Dietrich Mateschitz was iedereen nog op zoek naar zijn plekje binnen de nieuwe hiërarchie en dat bracht wat moeilijkheden mee.

Horner erkende dat er enkele kleine meningsverschillen waren tussen hemzelf en Marko over de koers van Red Bull zonder Mateschitz, maar dat alles tegelijkertijd in orde was. Beide mannen zijn allebei nog werkzaam voor het team en daar lijkt ook nog even geen einde aan te komen. Het contract van Marko loopt volgend jaar wel af, dus het is nog de vraag hoe lang hij nog in de Formule 1 te vinden zal zijn. De Oostenrijker zelf zei dat Horner niet degene zal zijn die hem vertelt wanneer zijn tijd in de sport voorbij is.

Nu het seizoen voorbij is kan er in het Red Bull-kamp gelachen worden over deze geruchten. Horner benadrukt dat niets van de speculatie klopte. 'Je moet de humor ervan inzien, omdat het zo ver van de waarheid af ligt', zegt de teambaas tegenover PlanetF1. 'In de wereld waarin we leven, schrijft iemand iets op een obscure Braziliaanse website en tegen de tijd dat het naar vier verschillende talen is vertaald, neemt het zijn eigen vlucht en zit er heel vaak absoluut niets in deze verhalen.'

Horner denkt dat concurrentie wilde stoken

Horner en Marko kennen elkaar al sinds de Formule 3000. De twee Red Bull-mannen namen het destijds nog tegen elkaar op, totdat Marko ineens met Red Bull in zee ging. Toen de Oostenrijkse renstal op zoek was naar een teambaas wist de man uit Graz wel iemand die deze rol goed zou invullen. Horner werd in 2005 aangesteld en sindsdien heeft hij zijn post nooit verlaten. Na zijn negentiende seizoen in de sport staat de Brit op zes constructeurstitels en zeven coureurskampioenschappen.

Horner benadrukt dan ook dat de relatie binnen Red Bull prima is. De teambaas kan ook wel begrijpen waarom dergelijke geruchten de wereld in worden geholpen. 'Het probleem is waarschijnlijk dat er niet veel is waarover mensen kunnen schrijven. Waarschijnlijk proberen sommige van onze concurrenten de geruchtenmolen aan te wakkeren met iets wat het team zou kunnen destabiliseren. Dat is een normale praktijk in deze paddock', aldus Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws