Horner over link tussen Hamilton en Red Bull: 'Betwijfel of ik de enige was waarmee hij contact zocht' Formule 1
Formule 1

Horner over link tussen Hamilton en Red Bull: 'Betwijfel of ik de enige was waarmee hij contact zocht'

Horner over link tussen Hamilton en Red Bull: 'Betwijfel of ik de enige was waarmee hij contact zocht'

Christian Horner vindt het volkomen logisch dat Lewis Hamilton contact zocht voor een mogelijke plek bij Red Bull Racing. De teambaas van de Oostenrijkse renstal geeft aan dat het gesprek met de Mercedes-coureur nooit serieuze vormen aannam, aangezien er geen plek was bij Red Bull. Het zou Horner dan ook niet verbazen als Hamilton bij andere teams heeft aangeklopt, ondanks dat de coureur nu zijn contract bij Mercedes heeft verlengd.

Het Grand Prix-weekend in Abu Dhabi werd niet alleen gekenmerkt door de dominantie van Max Verstappen, maar ook door de vermeende gesprekken tussen Horner en Hamilton aan het begin van het seizoen. De teambaas van Red Bull gaf aan dat de entourage van de zevenvoudig wereldkampioen contact had gezocht. Het werd dit jaar pas duidelijk dat Hamilton langer bij Mercedes zou blijven, maar voordat hij zijn contract had verlengd, zou hij dus contact hebben gezocht met Red Bull.

Dat deze gesprekken plaatsvonden, werd uiteindelijk ontkend door Hamilton. Horner begrijpt dat het zijn woord tegen die van Hamilton is en dat het lastig is om te bewijzen wie nou gelijk had. 'Ik bedoel, het is een kwestie van wie zou nou wat', wordt de teambaas geciteerd door Motorsport Week. 'Het is volkomen normaal dat coureurs, vertegenwoordigers van coureurs of ouders van coureurs, verschillende gesprekken voeren gedurende het jaar. We hebben geen serieuze gesprekken gehad met Lewis, want er is nooit een stoel beschikbaar geweest.'

Horner: 'Hij heeft sinds 2021 geen Grand Prix meer gewonnen'

Volgend jaar zal Sergio Pérez gewoon onderdeel blijven van de Red Bull-familie, ondanks dat zijn zitje meermaals ter discussie werd gesteld. De Mexicaan begon nog prima aan het seizoen, maar na de Grand Prix van Azerbeidzjan ging het mis voor de man uit Guadalajara. Meerdere coureurs werden gelinkt aan het plekje naast Max Verstappen, maar de opstelling bij Red Bull zal dus onveranderd blijven. Ook bij Mercedes zullen de komende jaren dezelfde coureurs rijden.

Met George Russell moet Hamilton gaan bouwen aan een team dat weer consistent races kan winnen. Horner vindt echter niet zo vreemd dat Hamilton contact zocht met Red Bull. 'Nou, niet echt. Ik bedoel, hij is de meest succesvolle coureur aller tijden en heeft sinds 2021 geen Grand Prix meer gewonnen. Dus je hoeft geen raketwetenschapper te zijn om dat uit te vogelen. Ik betwijfel of ik de enige was met wie contact werd gezocht', besluit de teambaas van Red Bull.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws