Horner duidelijk over Red Bull-duo in 2024: 'Wij willen hem in dat stoeltje hebben' Formule 1
Formule 1

Horner duidelijk over Red Bull-duo in 2024: 'Wij willen hem in dat stoeltje hebben'

Horner duidelijk over Red Bull-duo in 2024: 'Wij willen hem in dat stoeltje hebben'

Christian Horner heeft opnieuw aangegeven dat Red Bull Racing nog niet kijkt naar een nieuwe coureur. Sergio Pérez heeft zijn vorm bij de Oostenrijkse renstal nog altijd niet terug weten te vinden, waardoor de kritiek aan het adres van de man uit Guadalajara nog altijd niet is verstomd. Horner is echter nog steeds zeer te spreken over de bijdrage die Pérez heeft geleverd aan het huidige succes van Red Bull.

Pérez liep afgelopen weekend, met een beetje hulp van beide Mercedes-rijders, uit op Lewis Hamilton in het kampioenschap. Pérez scoorde een punt na een matige race, terwijl Hamilton uitviel na een crash in de eerste bocht. Ondanks de mindere vorm bij Pérez, heeft Horner nog altijd veel vertrouwen. 'We willen niets liever dan dat hij op de tweede plek eindigt in het kampioenschap', zegt de teambaas bij CNN Sport. 'Hij heeft in ieder geval een auto die daartoe in staat is. Hij heeft recentelijk ook gewoon heel erg veel pech gehad.'

'Hij moet de vorm die hij aan het begin van het jaar had, terug zien te vinden. Dan zou het voor hem niet moeilijk moeten zijn om die tweede plek in het kampioenschap vast te houden', vervolgt de Brit. Na de Grand Prix van Azerbeidzjan maakte Pérez duidelijk dat hij voor de titel wilde gaan strijden. Het was duidelijk geworden dat Red Bull de dominante auto had en met twee zeges op zijn naam, tegenover de twee zeges van Max Verstappen, was het vertrouwen groot bij de Mexicaan. Dit vertrouwen werd in de races die volgden echter geknakt door Verstappen.

Horner: 'Te makkelijk om een coureur te beoordelen op zijn laatste race'

Na afgelopen weekend wordt er weer veel kritiek geleverd in de richting van Pérez. De Red Bull-coureur kreeg meerdere tijdstraffen opgelegd voor het overschrijden van de track limits. Horner is ondanks de matige race nog altijd tevreden met de bijdrage van de coureur. 'Hij heeft een contract bij ons voor volgend jaar, hij is onderdeel van ons huidige succes, hij staat tweede in het kampioenschap en hij heeft twee races weten te winnen dit jaar. Het is heel makkelijk om een coureur te beoordelen op zijn laatste race. Je moet verder kijken dan dat.'

Door de goede prestaties van Liam Lawson bij AlphaTauri lijkt er al een potentiële vervanger klaar te staan in de Red Bull-hiërarchie. Daniel Ricciardo lijkt de topkandidaat te zijn om Pérez te vervangen, mochten Horner en Helmut Marko tot een consensus komen over de toekomst van de Mexicaan. De teambaas is voorlopig duidelijk over de toekomst van Pérez. 'Als je kijkt naar de dingen die hij heeft gedaan dit jaar, kunnen wij alleen maar concluderen dat hij de man is die we in dat stoeltje willen hebben', aldus Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws